Published On: mar, Ian 27th, 2015

Surgihoney – un nou tip de miere cu efecte medicale exceptionale

Share This
Tags

© Copyright 2014 Corbis CorporationMierea, in general, a fost folosita timp de mii de ani pentru proprietatile ei dezinfectante si cicatrizante. In ultimele decenii, insa, medicii au preferat sa utilizeze antibioticele pentru tratarea infectiilor. Mierea speciala, numita Surgihoney, este insa mai eficienta datorita rolului ei dublu – distruge microbii si stimuleaza refacerea tesuturilor.

Mierea speciala a fost dezvotata de Ian Staples, un om de afaceri care a cumparat o ferma in sudul statului Chile, a instalat acolo stupi, apoi a finantat un program de cercetari stiintifice in Irlanda, pentru a descoperi proprietatile deosebite ale acestei mieri.

Surgihoney, a fost testata timp de peste un an in spitalele din comitatul britanic Hampshire, fiind utilizata pentru ingrijirea bebelusilor, a lauzelor, a persoanelor varstinice si a pacientilor bolnavi de cancer, si a dat rezultate atit de uimitoare, incat, recent, a fost emisa autorizatia pentru utilizarea ei pe scara larga in spitale.

Este un nou tip de miere care s-a dovedit sa aiba puteri medicale exceptionale, iar medicii o folosesc deja cu incredere. S-a dovedit ca ea distruge un mare numar de bacterii, fungi si paraziti, inclusiv temutii microbi rezistenti la antibiotice.

Puterile acestei super-mieri par sa fie cu adevarat exceptionale: ranile si ulceratiile, inclusiv cele infectate cu periculosul supermicrob MRSA (un stafilococ cu rezistenta la numeroase antibiotice si care pune mari probleme in spitale), s-au vindecat in cateva zile, iar numarul femeilor care sufereau infectii dupa nasterea prin cezariana s-a redus la jumatate.

Surgihoney a fost, de asemenea, folosita pentru tratarea ranilor soldatilor intorsi din Afghanistan, ca si in tratamentul acneei si pentru a proteja pielea pacientilor cu cancer, care aveau implantat un cateter pentru chimioterapie.

Conform declaratiilor dr. Matthew Dryden, microbiolog in cadrul organizatiei Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust, acest produs ar putea revolutiona tratamentul plagilor in intreaga lume. Unul dintre marile atuuri ale mierii Surgihoney este faptul ca ea nu numai ca distruge agentii patogeni care infecteaza ranile, dar ajuta si la cicatrizare.

Surgihoney nu este disponibila comercial, deocamdata, dar recent a fost aprobata utilizarea ei in unitatile medicale britanice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-