Published On: mie, Ian 21st, 2015

Scapa de acnee prin metode naturiste

 

Acneea, este o afectiune frecvent intalnita si reprezinta o stare inflamatorie a glandelor sebacee şi a foliculilor pilosi. Leziunile sunt localizate de obicei la nivelul fetei, gatului, pieptului si umerilor. Aproape sase din zece tineri, cu varste cuprinse intre 20 si 24 de ani, sufera de o anumita forma de acnee, din cauza careia se simt jenati.

Acneea vulgara este caracterizata prin prezenta de comedoane sau puncte negre, cosuri, mici chisturi superficiale sebacee si cicatrici. Cele mai afectate zone sunt fruntea, tamplele, obrajii, barbia, pieptul şi spatele. Acneea vulgara poate fi cauzata de obiceiurile alimentare deficitare si constipatie cronica. Toate tipurile de acnee sunt cauzate de obiceiuri alimentare necorespunzatoare, servirea meselor la ore neregulate, consumul excesiv de amidon, prea mult zahar, alimente grase şi prajite. Constipatia cronica este o alta cauza de aparitie a acneei vulgare, datorita faptului ca intestinele nu au o motilitate adecvata, respectiv reziduurile alimentare se elimina mai lent, iar persistenta lor duce la  supraincarcarea sangvina cu materii toxice. Cauza acneei poate fi, de asemenea, devitalizarea pielii, ca urmare al obiceiurilor neigienice, consumului excesiv de ceai, cafea, alcool şi obiceiurilor sedentare, factori care contribuie la indigestie şi la o stare de slabiciune generala.

Metodele folosite pentru tratarea acneei:

•     Tratamentul acneei folosind vitamine, si anume, niacina si vitamina A, care sunt utilizate cu succes in tratamentul acesteia. Terapia vitaminica ar trebui sa cuprinda niacina, in doze de 100 mg de trei ori pe zi, si 50.000 UI de vitamina A, de trei ori pe zi. Vitamina E trebuie administrata o data pe zi in doze de 400 mg. Acest tratament trebuie continuat timp de o lună.

•     Tratamentul acneei pe baza de zinc, care in unele cazuri a avut rezultate extraordinare. Zincul trebuie luat in doze terapeutice de 50 mg de trei ori pe zi. Zincul este disponibil in comprimate şi sub forma de capsule. Sub forma de tablete, este disponibil ca Zinfet – 200 mg (Yash Pharma, Bombay). Pacientul poate sa ia un sfert din comprimat pentru a obţine 50 mg de zinc. In forma de capsule, zincul este disponibil sub forma de 220 mg Ulseal (Tam Pharmaceuticals). Un sfert din pulberea din interiorul capsulei poate fi luat ca o singura doza. Pacientul poate sa ia o doza zilnica de 50 mg timp de o luna sau pana cand va simţi o imbunatatire notabila, pentru ca apoi sa reduca doza la 25 mg.

•     Remediu naturist pe baza de coaja de portocala, care s-a dovedit foarte eficient. Se piseaza coaja de portocala cu apa pe o piatra şi se aplica pe zonele afectate de acnee.

•     Remediu naturist pe baza de lamaie, este o metoda foarte usor de utilizat acasa, sucul de lamaie aplicat in mod regulat s-a dovedit extrem de eficient in reducerea punctelor negre si a acneei.

•     Tratamentul naturist al acneei folosind usturoiul, cu care se freaca pielea de mai multe ori pe zi. Usturoiul este cunoscut pentru vindecarea celor mai complicate forme de acnee. Aplicatiile externe cu usturoi ajuta la curatarea pielii de pete, cosuri si puncte negre.

Comentarii

comentariu

About the Author

-