Published On: lun, Ian 12th, 2015

S-a incheiat ERA DINOZAURILOR. La un an dupa plecarea lui Gatu, Tadici se retrage in ropote de aplauze de la nationala. Handalul reinvie in Romania!

Share This
Tags

tadici-si-gatu-Cine ar fi crezut in urma cu un an ca handbalul romanesc va scapa de doi mari dinozauri, Cristian Gatu si Gheorghe Tadici.

Daca in iarna anului trecut, Cristian Gatu a pierdut presedintia Federatiei Romane de handbal fiind inlocuit de Alexandru Dedu, la mai putin de un an distanta Gheorghe Tadici a anuntat retragerea de la nationala Romaniei.

Amandoi, dinozauri cu experienta in handbalul romanesc, au fost criticati de-a lungul timpului pentru lucrurile facute pentru jocul cu mingea mica. Daca Gatu a plecat pe usa din dos pierzand dupa 18 ani fotoliu de la FRH, acumuland doar 32 de voturi, Tadici a plecat in ropote de aplauze de la nationala.

13 victorii, 2 egaluri, 9 infrangeri e palmaresul lui Tadici in fruntea "nationalei" in ultimii doi ani si jumatate, cat a stat ca selectioner. Romania a ocupat locul 10 la Euro 2012, Mondialul din 2013 si locul 9 la Euro 2014. Chiar daca gurile rele spun ca se putea mult mai bine, la Europeanul din 2014 s-a vazut schimbarea in jocul nationalei iar Romania a fost la un pas de a jucat semifinala.

O sa ajungem sau nu sa plangem dupa Ghgeorghe Tadici? Multi l-au injurat, l-au aclamat pentru modul lui vulcanic de a fi insa la fel de multi au apreciat munca sa ca antrenor, fiind unul dintre mai buni tehniciei din '90 pana in prezent.

Odata cu plecarea lui Tadici de la nationala pot spune ca s-a incheiat era dinozaurilor si ca handbalul romanesc s-a curatat.

Ce va fi la nationala Romaniei de azi inainte nimeni nu stie. Acum e randul lui Dedu sa isi joace cartea si sa aleaga echipa ideala care sa conduca Romania. Tadici propune continuitate cu cei doi "fii" ai sai, Burcea si Pera, altii vor antrenor strain Vestergaard sau Tiselj iar pe alocuri se aude si de Tarca.

Oficial "a murit" si ultimul dinozaur din handbalul romanesc iar noua nu ne ramane decat sa vedem daca tinerii de astazi pot aduce linistea pe semicerc sau daca se vor transforma si ei cu timpul in alti dinozauri, mult mai periculosi. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-