Published On: vin, Ian 30th, 2015

PSD i-a scos pe liberali de la conducerea CJ: Vicele Ovidiu Nechita A FOST DEMIS. PNL a mai ramas la guvernarea locala cu PSD doar la Primarie

Share This
Tags

Nechita si Mortu 1Vicepresedintele CJ, liberalul Ovidiu Nechita, a fost demis din functie, vineri, in cadrul sedintei ordinare a CJ, de catre majoritatea formata in jurul PSD. 19 consilieri judeteni au votat pentru demitere si doar 8 "impotriva", in timp ce 4 voturi au fost nule.

Astfel, Nechita, vicepresedinte din martie 2013, dar si sef interimar al Consiliului din momentul suspendarii din functie a lui Gheorghe Bunea Stancu si pana in decembrie 2014-cand a fost ales presedinte interimar social-democratul Viorel Mortu, si-a incheiat activitatea la conducerea CJ. 

Dupa ce PSD a preluat sefia CJ, pe 23 decembrie 2014, prin alegerea lui Mortu, Nechita a ramas vicepresedinte al Consiliului, spunand ca "este normal" sa colaboreze cu noul presedinte interimar, cel care de fapt l-a succedat dupa o perioada de 4 luni in care liberalul a condus Consiliul Judetean fara a avea majoritate.

"Eu nu pot decat sa va mutumesc pentru colaborarea de pana acum. Toate intentiile mele au fost pentru rezolvarea problemelor judetului. Va multumesc", le-a spus liberalul Nechita consilierilor judeteni dupa ce a fost citita in plen decizia de revocare din functie.

In sedinta CJ din februarie, majoritatea formata in jurul PSD il va numi pe consilierul judetean UNPR (ex-PP-DD) Emilian Dumitriu in functia de vicepresedinte CJ, ramasa vacanta dupa demiterea lui Nechita.

Reamintim faptul ca, in prezent, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Braila este Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Municipale a PNL, functie obtinuta in urma alegerilor locale din 2012 cand PSD si PNL s-au prezentat in fata alegatorilor pe aceeasi lista, si anume USL. 

Presedintele PSD, deputatul Mihai Tudose, a declarat ca, in opinia sa, viceprimarul Danaila trebuie schimbat din functie, insa primarul Aurel Simionescu, prim-vicepresedinte PSD, a mentionat de mai multe ori ca nu este de acord cu aceasta propunere, motivandu-si decizia prin faptul ca in Consiliul Local social-democratii si aliatii sau au "o majoritate fragila".

Comentarii

comentariu

About the Author