Published On: joi, Ian 29th, 2015

Pretul benzinei in crestere. Vezi aici la cat a ajuns litru de carburant

Share This
Tags

benzinaCompaniile OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol si ceilalti jucatori de pe piata autohtona au ridicat, in aceasta saptamana, preturile carburantilor cu pana la 5-6 bani/litru.

In prezent, statiile de carburanti la care mai gasesti benzina sub 5 lei sunt putine, asta dupa ce la jumatatea lunii ianuarie, pretul celui mai ieftin sortiment de benzina a coborat si sub 4,8 lei/litru, precizeaza Evenimentul Zilei.

Daca pana acum piata s-a obisnuit ca Petrom sa dea tonul modificarii preturilor, de data aceasta cei de la Lukoil au dat startul scumpirii.

Asa cum reiese de pe site-ul companiei, preturile medii au crescut cu 4 bani in cazul sortimentelor de benzina si cu 3 bani la motorine. In prezent, pretul mediu al unui litru de benzina comercializat de Lukoil este de 4,94 de lei – sortimentul Euroluk 95, respectiv 5,6 lei sortimentul Eco Sport 98.

Cotatiile petrolului vor continua sa scada si ar putea atinge 30 dolari/baril, potrivit Goldman Sachs. Opinia sefului holdingului bancar contrasteaza cu estimarile OPEC, potrivit careia pretul titeiului ar putea depasi 200 dolari/baril in lipsa investitiilor pentru sustinerea productiei

Comentarii

comentariu

About the Author

-