Published On: mie, Ian 28th, 2015

Politia Romana si Jandarmeria Nationala din Franta, perchezitii la Braila: Prejudiciu de 1 milion de euro

Share This
Tags

jandarmi franceziPolitia Romana in colaborare cu Jandarmeria Nationala din Franta a efectuat o actiune pentru destructurarea unei grupari de criminalitate itineranta din judetul Galati, cu legaturi infractionale in mai multe zone din Romania si strainatate, care ar fi comis pe teritoriul Frantei furturi de metale neferoase de valoare mare.

La data de 28 ianuarie a.c. sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii de investigatii criminale au efectuat 22 de perchezitii domiciliare pe teritoriul Romaniei (16 in judetul Galati, 2 in Braila, 2 in Teleorman si 2 in Ilfov), la membrii unei grupari infractionale, care au comis mai multe furturi de metale neferoase cu valoare mare, pe teritoriul Frantei.

La actiune au participat peste 140 de politisti de investigatii criminale din cadrul Inspectoratelor de Politie ale judetelor Galati, Braila, Teleorman si Ilfov, precum si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Au fost puse in executare 34 de mandate de aducere, pe numele unor persoane banuite de comitera faptelor, acestea fiind audiate in prezent de politisti.

In fapt, aceasta grupare a comis numeroase furturi din societati comerciale pe teritoriul Frantei, vizand metale scumpe, feroaliaje (nichel, vanadium, feromolibden etc.), iar bunurile ar fi fost comercializate de regula pe teritoriul Romaniei.

In urma actiunii au fost identificate si recuperate importante cantitati de feroaliaje bunuri ce fac obiectul infractiunilor comise in Franta, precum si sume mari de bani.

Prejudiciul total cauzat este de peste 1.000.000 de euro. Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-