Published On: lun, Ian 26th, 2015

Peste 80 de braileni si-au dus animalele la sterilizat. Campania GRATUITA continua

adapost cainiPrimaria Municipiului Braila si  Asociatia Dog Rescue Romanian au organizat in perioada 23 – 24 ianuarie 2015 campania gratuita “FII RESPONSABIL! STERILIZEAZA-TI CATELUL! NOI TE AJUTAM !”

Campania s-a adresat proprietarilor si iubitorilor de caini de rasa comuna, dar si persoanelor care au dorit sa preia din strada caini pe care sa-i adopte in timpul evenimentului.

Participantii au beneficiat de sterilizarea, microciparea si inregistrarea cainilor de rasa comuna in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan.

Asociatia Dog Rescue Romanian sustine sterilizarea cainilor fara stapan din municipiul Braila ca metoda de reducere a numarului de caini pe strazi.

La punctul de sterilizare, amenajat in incinta imobilului din strada Scolilor nr. 64, au fost sterilizati 47 caini cu stapan, 36 caini fara stapan si 4 pisici.

Echipa medicala a fost asigurata de catre Asociatie Dog Rescue Romanian si a formata din medici de libera practica, asistenti, tehnicieni, dar si din doi voluntari braileni.

Primaria Municipiului Braila, Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala si Asociatia Dog Rescue Romanian adreseaza multumiri tuturor celor implicati pentru modul in care s-a desfasurat actiunea de sterlizare si microcipare a cainilor de rasa comuna.

Gestionarea problematicii cainilor fara stapani este o problema complexa care presupune multa implicare, munca si colaborare intre administratia locala, asociatiile de protectia animalelor si dumneavoastra. In rezolvarea ei am incercat sa gasim solutii care sa respecte legea si sa fie etice din toate punctele de vedere. Procesul de sterilizare, microcipare si adoptie a cainilor fara stapani contribuie in mod deosebit la gestionarea acestei probleme si reduce semnificativ riscurile acutizarii ei .

Este foarte important ca cetatenii sa fie implicati in actiuni de voluntariat, mai ales in ceea ce priveste sterilizarea cainilor de rasa comuna, acestea reprezentand o potentiala susrsa pentru dezvoltarea socio-economica a comunitatii in care traim. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-