Published On: joi, Ian 8th, 2015

Peste 7000 de braileni si-au ridicat ajutoarele comunitare. Persoanele varstnice si cele cu handicap vor primi alimentele acasa

Share This
Tags

ajutoare_sociale_alimenteIn 15 decembrie s-a inceput distribuirea alimentelor Conform Programului Operational „Ajutorarea persoanelor Defavorizate 2014” desfasurat conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 799/17 septembrie 2014.

Astfel peste 12 mii de braileni beneficiaza de aceste ajutoare comunitare. Brailenii au stat la rand la cele doua centre, inainte de sarbatorile de iarna, atunci livrandu-se chiar si 800 de pachete pe zi insa astazi nu multi sunt cei care mai vin dupa alimente.

"Am dat pana acum ajutoare la 7312 persoane din 12338. Sunt aduse toate ajutoarele numai ca numarul celor care vin sa le ridice a scazut considerat. Daca inainte aveam 800 pe zi ieri am avut in jur de 300 atat", a declarat primarul Aurel Simionescu.

Edilul a precizat faptul ca in aceasta saptamana se va merge pe programul normal, urmand ca de saptamana viitoare persoanelor in varsta si celor cu handicap sa li se livreze ajutoarele comunitare acasa.

"Am spus ca saptamana aceasta sa ramanem pe formatul obisnuit si dupa aceea sa ii vedem pe cei care sunt foarte in varsta sau persoane cu handicap si sa incepem sa le decem acasa, pentru ca astfel de persoane nu se pot deplasa la cele doua centre", a conchis primarul.

In Municipiul Braila sunt un numar de 12.338 persoane beneficiare de ajutoare alimentare, conform listelor intocmite si transmise de catre Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice catre Directia de Asistenta Sociala Braila.

Conform cuponului individual, cantitatea alocata pentru o persoana este urmatoarea: ulei – 4 litri, zahar -  4 kg, faina -  6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi, conserva carne de porc – 8 cutii, conserva carne de vita – 6 cutii, conserva pate de ficat – 10 cutii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-