Published On: joi, Ian 8th, 2015

Perchezitii DIICOT la Braila: Mega-retea de falsificatori de carduri care actiona in tari ca Franta, Germania, Suedia sau Filipine

Share This
Tags

mascati4Procurorii DIICOT au efectuat joi, 8 ianuarie, 34 de perchezitii domiciliare in judetul Braila, dar si in judetele Prahova, Constanta, Valcea, Alba, Bistrita-Nasaud si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, formata din 31 de persoane, specializata in comiterea de infractiuni informatice si falsificarea de carduri.

Procurorii suspecteaza ca in perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii gruparii au obtinut si perfectionat echipamente de skimming in Romania, pe care le-au folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franta, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Panama) pentru obtinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscriptionarea ulterioara pe carduri blank si retrageri de numerar.

Activitatea infractionala era desfasurata in mod organizat, strict ierarhizat, membrii gruparii avand atributii bine determinate in cadrul retelei.

Ca modalitati de operare in activitatea de skimming exista suspiciuni ca membrii gruparii fie introduceau cipuri electronice in POS – urile unor magazine, unde patrundeau prin efractie simuland furturi marunte fie utilizau dispozitive confectionate artizanal in special in zone nesupravegheate de camere video ( benzinarii, spalatorii auto si bancomate ).

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi aduse 30 de persoane in vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Constanta si Directia de Operatiuni Speciale.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul Brigazilor Mobile de Jandarmi Constanta si Ploiesti.

In cauza s-a cooperat cu autoritati judiciare din Suedia, Franta, Germania si cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author