Published On: mie, Ian 28th, 2015

“O scrisoare pierduta”, in premiera la Casa Tineretului. Brailenii sunt asteptati in weekend la teatru

Share This
Tags

O scrisoare pierdutaSambata,  31 ianuarie de la ora 18.00, se va juca in premiera pe scena Casei Tineretului, spectacolul "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, montat in luna mai 2011 de actualul manager al teatrului, regizorul Lucian Sabados. In stagiunea trecuta s-a reluat ”Scrisoarea Pierduta” cu doua inlocuiri importante, prin disparitia tragica a marelui actor Bujor Macrin, cel care a interpretat rolul lui Trahanache, cu apreciatul  si indragitul actor Mihai Coada  si Dragos Campan in rolul lui Dandanache, ambi actori ai Teatrului Toma Caragiu din  Ploiesti.

De asemenea, la aceasta reprezentatie revine in forta valoroasa actrita Mihaela Trofimov, dupa o absenta temporara, cand  in locul ei a fost distribuita Diana Cavallioti, unul din cele mai sonore nume al noului val de actori, cea care interpreteaza aceeasi partitura in ”Scrisoarea Pierduta” de la Ploiesti. Diana Cavallioti va  ramane in distributie,  alaturi de  Mihaela Trofimov,  in  rolul – Zoe Trahanache.  

In distributia spectacolului se regasesc nume marcante ale scenei brailene: Emilian Oprea – Tipatescu, Alin Florea – Catavencu, Liviu Pintileasa – Pristanda, Valentin Terente – Farfuridi, Marcel Turcoianu – Cetateanul Turmentat, Zane Jarcu – Branzovenescu, iar scenografia este semnata de  Gheorghe Mosorescu.

Duminica, 01 februarie , de la orele 18.00, in premiera se va juca piesa INDOIALA de  John Patrick Shenley, un text premiat  cu Premiul Pullitzer pe 2005, pentru  Dramaturgie, cu o distributie de exceptie:  Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga, in regia  lui Eugen Gyemant si scenografia Cristinei Milea.

Eugen Gyemant este un tanar regizor clujean in varsta de 28 de ani si face parte din generatia celor care fac astazi teatrul de maine. Publicul brailean a  a apreciat si aplaudat  spectacolele "Julius Caesar"  de William Shakespeare,  precum si doua reprezentatii  prezentate in cadrul proiectului T.M.F. Independent -   Bullets over Lipscani  dupa Woody Allen, in curtea interioara a Bibliotecii Judetene Panait Istrati si "Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare" spectacol prezentat la showroom-ul Toyota , la un moment aniversar-  10 ani Toyota .

„Indoiala” este o poveste simpla, spusa in cuvinte putine, despre fragilitatea reala a convingerilor noastre si despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trai intr-o lume in care nu stim cu adevarat care este binele si raul.

La aceasta reprezentatie vor fi prezenti si membrii  comisiei UNITER,  in vederea  nominalizarilor premiilor UNITER, acordate pentru cele mai bune productii ale anului 2014.

Comentarii

comentariu

About the Author

-