Published On: vin, Ian 30th, 2015

Mananca sanatos la locul de munca!

Share This
Tags

Business people having lunch breakEste foarte important sa mananci echilibrat si sanatos la locul de munca. De multe ori preferam sa mancam la serviciu doar ce ne vine mai comod, este mai ieftin si mai gustos, trecand cu vederea faptul ca de acesta hrana depinde, in mare parte, evolutia noastra pe tot parcursul zilei, inclusiv din punct de vedere profesional.

Nutritionisti avertizeaza ca mancatul sanatos inseamna ceva mai mult decat respectarea unei diete pentru slabit, iar corpul uman are nevoie de o multime de elemente nutritive, in combinatia potrivita, pentru a da randament pe tot parcursul zilei.

Spuneti stop mancarurilor cu sos

Daca optati sa mancati la un restaurant in pauza de masa, evitati sa aveti in farfurie feluri de mancare cu sosuri grase. Optati mereu pentru salate sau feluri de mancare ce contin cruditati in asa fel incat sa va asigurati aportul zilnic de vitamine. Evitati branzeturile grase si sariti peste desert, fiindca acestea sunt greu de digerat si va veti simti obosit. Glucidele neutralizeaza sucurile gastrice si digestia devine mai greoaie. De altfel, zaharul alb creeaza toxine in intestin, iar in exces, pe termen lung poate duce la aparitia unor maladii. De asemenea, el are tendinta de a crea aciditate, ceea ce duce la demineralizare, avand drept consecinta efecte secundare cum ar fi caderea parului, dar si tenul va avea de suferit.

Mestecati, digerati

Chiar daca mancati la birou sau la restaurant, acordati cel putin 20 de minute pauzei de masa. Mestecati bine alimentele si acordati-va 10 – 15 minute suplimentare pentru a va destinde si a facilita digestia inainte de a va apuca din nou de lucru.

Atentie la zaharuri

Este ora 4 si va este din nou foame? Optati pentru un fruct. Daca va este foame poate fi si din cauza ca nu ati mancat suficient la pranz. Acelasi fenomen se intampla si dimineata, daca nu ati luat un mic dejun copios inainte de a pleca la serviciu. Cel mai adesea, la aceasta masa mancam zaharuri albe. Inconvenientul: zaharul trece direct in sange si provoaca hiperglicemie. Corpul reactioneaza producand insulina, aducand nivelul de glucide la normal. Nivelul de glucide scade si ajungem din nou la hipoglicemie. Acest fenomen oboseste foarte mult organismul. Daca nu stim ce ni se intampla avem tendinta sa mancam ceva dulce pentru a ne recapata fortele. Este un cerc vicios.

Beti apa

Incercati sa nu mai beti cafeaua indulcita dimineata si nu mai beti bauturi carbogazoase. Beti apa pe tot parcursul zilei, pentru a va hidrata si pentru a elimina toxinele.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-