Published On: mar, Ian 20th, 2015

Fuziunea PNL-PDL in teritoriu! In principal, criteriile vor fi: rezultatul la europarlamentare si numarul de alesi locali. Ce se intampla la Braila?

Share This
Tags

S-au finalizat negocierile dintre vechiul PNL si vechiul PDL privind criteriile de fuziune in teritoriu. Astfel, la nivel judetean si local, vor fi conduceri bicefale, cu un singur birou. Componenta biroului poate varia intre 35 si 65 de persoane.

In judetul Braila, PDL a obtinut un scor mai bun decat PNL la alegerile europarlamentare, insa liberalii au un numar mult mai mare de alesi locali. 

Calcularea ponderii in aceste birouri locale sau judetene va pleca de la rezultatul alegerilor europarlamentare, in principal, pentru ca in baza acestui rezultat a fost inceputa si fuziunea intre cele doua partide. Un alt criteriu pentru componenta birourilor va fi numarul de alesi locali, conform stiripesurse.ro.

Un singur presedinte de filiala va exista doar in localitatile in care primarul este si seful unei organizatii. La nivel judetean, conducerile vor fi bicefale in toate cazurile.

Aceste criterii vor fi aprobate miercuri in comitetul de fuziune, condus de ce dei doi copresedinti ai noului PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, si votate in delegatia permanenta din 31 ianuarie. Ulterior, noua structura va fi pusa in aplicare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-