Published On: joi, Ian 29th, 2015

EXCLUSIV Prefectul Vilcu, prima declaratie dupa demitere: Revocarea lui Stancu, unul dintre momentele dificile. Am actionat cu celeritate

Share This
Tags

Vilcu VasilicaLa o zi dupa ce a fost demisa de Guvern si inlocuita cu inspectorul ITM Nicu Olteanu, prefectul Vasilica Vilcu, aflata in ultima zi de serviciu, a vorbit in exclusivitate pentru Infobraila despre mandatul de mai putin de 12 luni la conducerea Institutiei Prefectului.

Vilcu a spus din capul locului ca nu se considera victima unui razboi politic, subliniind faptul ca tot ce tine de politica i-a fost indiferent in perioada in care si-a exercitat functia. Mentionand ca a avut "un mandat valoros", prefectul demis al judetului are siguranta ca "valoarea va fi comensurata in timp de persoanele obiective".

"Imi vad mandatul ca fiind unul valoros. Prefectul este garantul respectarii legii, iar eu am respectat legea intocmai. N-am facut decat ce am si spus si la investirea mea in functie: respectarea legislatiei. Eu mi-am facut treaba, iar razboiul politic nu m-a interesat niciodata. Am avut o misiune administrativa si total apolitica, am fost un tehnocrat", ne-a precizat Vasilica Vilcu.

Intrebata care a fost cel mai dificil moment din timpul mandatului, Vilcu a evitat un raspuns clar, precizand ca "au existat multe momente cu o anumita incarcatura profesionala". 

Jurnalist: A fost revocarea din functie a lui Gheorghe Bunea Stancu unul dintre aceste momente?

Vasilica Vilcu: A fost unul dintre ele. A fost un moment profesional de o anumita tinuta, in care am aplicat cadrul legal si am raspuns in consecinta. Am aplicat o hotarare a Inaltei Curti. Am actionat cu celeritate.

Inca reprezentant al Guvernului in judet, Vilcu a mai adaugat faptul ca raportul Corpului de control al premierului este "elocvent" in ceea ce priveste seriozitatea si calitatea sa profesionala: "Constatarile din raport ma onoreaza profesional. S-au retinut elemente de esenta: am aplicat legea, mi-am facut treaba."

Numita in functia de prefect la sfarsitul lunii martie 2014, dupa ce prefectul Obreja si-a dat demisia in urma scandalului national iscat de inzapezirea sa intr-o localitate braileana, Vilcu, de profesie economist, se va intoarce la vechiul sau loc de munca, si anume Directia Generala a Finantelor Publice: "Fostul meu loc de munca imi este foarte drag. Ma intorc si sper ca in viitor sa identific si alte oportunitati profesionale".

In sedinta Guvernului de miercuri, 28 ianuarie, Vasilica Vilcu, prefectul judetului, a fost inlocuita in functie cu Lucian Nicu Olteanu, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca.

Schimbarea lui Vilcu vine la mai bine de o luna de zile dupa ce, aflat la Braila, Liviu Dragnea a declarat ca ii va cere premierului Ponta si vicepremierului Oprea demiterea prefectului de Braila ca urmare a proastei gestionari a situatiei de criza din perioada in care Consiliul Judetean a fost blocat, dupa suspendarea sefului CJ Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author