Published On: mie, Ian 14th, 2015

EXCLUSIV Baronul plangacios! Bunea Stancu, in fata judecatorului: Mi s-au diminuat veniturile. Trebuie sa-mi intretin familia. Sunt nevinovat

Share This
Tags

stancu1Gheorghe Bunea Stancu, presedintele revocat al Consiliului Judetean, face tot ce poate pentru ca judecatorii Tribunalului Vrancea sa ii ridice interdictia de a depasi limita teritoriala a judetului Braila.

Posesor al unei averi impresionante, Stancu a declarat in fata instantei ca este imperios ca sa ii fie permis sa se deplaseze pe teritoriul Romaniei, motivand ca doar astfel poate desfasura activitatea comerciala, in principal achizitii de cereale, care sa ii permita sa obtina "veniturile necesare traiului".

"Veniturile personale mi s-au diminuat. Trebuie sa-mi intretin familia", le-a spus fostul sef al judetului judecatorilor, adaugand faptul ca este nevinovat "din toate punctele de vedere".

Judecatorul de la Tribunalul Vrancea nu a crezut situatia prezentata de Stancu, mentionand ca deplasarile in scop comercial pe teritoriul tarii au un caracter incert, existand posibilitatea ca fostul presedinte CJ sa obtina venituri suficiente desfasurandu-si activitatea comerciala doar pe teritoriul judetului. Astfel, instanta nu i-a permis lui Bunea Stancu sa paraseasca judetul.

Potrivit declaratiei de avere completata in aprilie 2014, Gheorghe Bunea Stancu detine sapte terenuri intravilane in municipiul Buzau, in suprafata totala de peste 11.500 de metri patrati, conform Mediafax.

De asemenea, Gheorghe Bunea are un apartament, trei case de locuit, dar si un spatiu comercial de 242 de metri patrati. Presedintele CJ Braila a declarat, totodata, bijuterii in valoare totala de 13.000 de euro, cele mai multe anchizitionate in perioada 1974 – 2005, restul fiind din perioada 2005 – 2013.

Conform aceleiasi declaratii de avere, Gheorghe Bunea Stancu detine patru depozite bancare, doua din anul 2009, la BCR Braila, de câte 61.705, 75 lei, unul tot la BCR Braila din 2004 in valoare de 746.492, 85 si unul la Unicredit Tiriac Bank, in valoare de 735.986, 74, din anul 2012.

Fostul sef al CJ Braila mai are, potrivit declaratiei de avere, actiuni la o societate comerciala si la cinci SIF-uri. Astfel, social-democratul are 62, 5 la suta actiuni la societatea Bursagrirom SA Braila, la SIF Banat Crisana are 2.643 de actiuni, la SIF Moldova detine 12.565 de actiuni, la SIF Transilvania 3.475 actiuni, la SIF Muntenia 16.132 actiuni si la SIF Oltenia 4.477 actiuni.

La venituri, seful CJ Braila a trecut in declaratia de avere indemnizatia de presedinte al CJ Braila in cuantum de 55.356 de lei.

In ceea ce priveste declaratia de interese, Gheorghe Bunea Stancu apare ca fiind actionar la Bursagrirom SA Braila, cu 62,5 la suta, si având actiuni la cinci SIF-uri.

De asemenea, este presedinte al Centrului de Informare si Documentare, presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Dunarea, presedinte al Asociatiei Eco Dunarea Braila, presedinte al Asocitiei Handbal Club Braila, presedinte al Asociatiei Vânatorilor si Pescarilor, presedinte al Grup Local pentru Promovarea si Dezvoltarea Zonei Pescaresti Braila dar si membru in Consiliul de Dezvoltare Regionala regiunea sud-est, fara a fi trecute si beneficii care ar rezulta in urma acestor functii.

Comentarii

comentariu

About the Author