Published On: vin, Ian 30th, 2015

Cum sa-ti protejezi pielea in sezonul rece

Share This
Tags

Black woman applying lotion to her cheekFrigul, vantul, expunerea la surse de caldura sunt responsabile pentru numeroasele probleme ale pielii, cum sunt mainile uscate, buzele crapate, etc. Va prezentam cateva solutii pentru remedierea acestora.

Hidratarea tenului

Sub actiunea frigului si a vantului pielea se deshidrateaza, este iritata si pierde din suplete. De aceea, este important sa aplicati anumite procedee de ingrijire a pielii. Inainte de toate trebuie sa efectuati exfolierea pielii fetei pentru inlaturarea celulelor moarte. Urmatoarea etapa este aplicarea unei masti hidratante. Alegeti o masca care sa va curete tenul in profunzime. Utilizati apoi o crema de ingrijire (foarte hranitoare) care sa permita hranirea epidermei evitand evaporarea apei. Nu uitati sa va protejati pielea cu o crema hidratanta dimineata si seara.

Evitati incaperile supraincalzite. Folositi fondul de ten ca baza pentru machiaj, acesta asigura o mai buna protectie.

Hidratarea buzelor crapate

Lipsite de glandele sebacee, buzele sunt partea corpului care sufera cel mai mult din cauza frigului iarna. De aceea ele au nevoie de o ingrijire suplimentara. Optati pentru produse de ingrijire specifice pentru buze si aplicati ori de cate ori simtiti ca este nevoie.

Este bine sa aveti tot timpul la voi un balsam de buze care va permite sa rehidratati buzele pe toata durata zilei. Evitati sa va umeziti buzele cu limba. Acest gest favorizeaza deshidratarea.

Hidratarea mainilor

Odata cu diminuarea temperaturii, mainile sufera tot felul de agresiuni. Pielea mainilor este mai fina decat pe restul corpului si este saraca in glande sebacee. Pentru a le proteja, primul pas consta in purtarea de manusi de fiecarea data cat iesiti afara! Este un gest pe care trebuie sa il luati in considerare pentru a evita deshidratarea. Ulilizati cu regularitate creme speciale pentru hidratarea mainilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-