Published On: vin, Ian 30th, 2015

Cristian Rizea “Ferrari-Monaco”, deputat de Braila, a fost numit la sefia PSD Sector 5, in locul lui Vanghelie

Share This
Tags

Rizea cu amanta la Monte CarloSocial-democratul Cristian Rizea, deputat de Braila, a fost numit presedinte interimar al Organizatiei PSD Sector 5, in locul lui Marian Vanghelie, exclus din partid la sfarsitul lunii noiembrie 2014. Decizia a fost luata in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, reunit, vineri, la Sinaia.

Deputatul Cristian Rizea, in varsta de 45 de ani, se afla la al doilea mandat de deputat al Colegiului 5 Braila, insa marea majoritate a timpului si-a petrecut-o in capitala, unde a fost unul dintre preferatii presei mondene.

"Cand spui Cristian Rizea de la PSD te gandesti la Monte Carlo, pentru ca acolo ii place social- democratului sa-si petreaca vacantele. Evident, Monte Carlo este o destinatie cat se poate de normala pentru un social – democrat care plange pe umarul copiilor de favorizati, al pensionarilor carora li s-au taiat pensiile, al muncitorilor din fabrici si uzine ca nu li s-au indexat salariile.

Pana sa ajunga sa conduca Romania si Braila, alaturi de gasca vesela de la fosta organizatie de tineret a PSD (apropos, baieti, treziti-va din betia puterii ca de fapt nu conduceti mai nimic din Palatul Victoria!), Cristi Rizea a fost seful Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, o agentie prin care in anii 2000 au fost rulate fonduri europene in mod ilegal.

Un control al departamentului antifrauda al Comisiei Europene arata ca pentru intervalul 2000-2005 au fost gasiti 1,6 milioane de euro deturnati din Programul YOUTH de catre ANSIT al carui director este Cristian Rizea, finul fostului ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu.

Rizea la mareDaciana Sarbu, actuala sotie a lui Victor Ponta, implicata si ea in anii 2000 in organizatia de tineret a PSD si in diversele programe pentru tineri declara impotriva lui Rizea ca „din 2003 stiam de la organizatiile de tineret ca sunt probleme in derularea programului si gestionarea fondurilor, dar Rizea era finul lui Athanasiu si nu ma puteam intelege deloc cu ministrul”.

Asadar, baietii tineri ai PSD au crescut mari si au ajuns sa conduca tara. Dupa episodul cu ancheta europeana, Rizea a ajuns deputat la Braila in 2008 si declara public ca nu are nicio problema penala la DNA sau in alta parte.

Interesant este ca in ultimii ani a trait exclusiv din venitul de la Camera Deputatilor, cateva mii de euro pe luna, Rizea conduce masini de lux, ii place sa poarte haine scumpe si face afaceri imobiliare de milioane de euro, desi nu este clar de unde ii provin veniturile.

Presa centrala a relatat ca Rizea este implicat intr-o afacere imobiliara ciudata alaturi de Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova. In 2006, Rizea a cumparat in numele fratelui sau ,de la Dan Sova, o vila la un pret de 142.000 de euro, apoi dupa 5 ani i-a revandut-o acestuia cu suma de 300 de mii de euro, numai ca expertii imobiliari au evaluat vila din spatele guvernului la 1,6 milioane de euro. Tranzactia imobiliara a fost facuta exact cu citeva zile inainte ca fratele lui Rizea, mai exact Cristian Rizea, pentru ca el se ocupa de afacerile imobiliare ale acestuia, sa fie executat silit pentru anumite datorii.

Intre Dan Sova si Cristian Rizea, mandatat de fratele sau, au mai fost realizate si alte tranzactii imobiliare ciudate de ordinul milioanelor de euro, care sunt investigate acum de agentia nationala de integritate. Intr-un final, fratele lui Rizea i-a facut plangere penala deputatului PSD acuzandu-l ca a vandut imobilele de capul lui.

Povestea ciudata a acestui tanar politician PSD, in jurul carora se invart milioanele de euro desi in ultimii 10 ani a lucrat la Stat sau a fost platit din bani publici este lectia pe care tanara clasa politica o da poporului- tineretea in politica romaneasca este sinonima cu foamea, o foame nebuna de bani, functii si pozitie sociala. Ii sfatuiesc pe tinerii idealisti sa lase repede politica si sa se ocupe de propriile cariere, pe cei fara scrupule le recomand sa stea pe pozitii, va veni si vremea lor, asa cum s-a intamplat si cu Rizea, Sova sau Ponta".

(DOSAR DE CANDIDAT, REALITATEA.NET)

Comentarii

comentariu

About the Author

-