Published On: mie, Ian 7th, 2015

Consiliul Judetean ia in calcul sa nu mai finanteze fotbalul si handbalul. Vezi aici declaratiile consilierilor judeteni

Share This
Tags

HC Dunarea grupIn cadrul ultimei sedinte din anul trecut a Consiliului Judetean Braila mai multi consilieri s-au aratat nemultumiti de faptul ca in ciuda investitiilor mari din sportul brailean, in special la fotbal si la handbal, rezultatele nu sunt cele asteptate.

Consilierul PSD, Nicu Nita, a propus in cadrul sedintei infiintarea unui club care sa apartina Consiliului Judetean, astfel institutia sa poata sa finanteze direct sportul brailean.

"Propun infiintarea unui club sportiv al Consiliului Judetean. Noi nu avem fotbal, stadionul e cum e, trebuie sa facem un club sa fie proprietatea CJ ca sa putem sa ii finantam direct. Nu numai la fotbal", a precizat Nita.

Mai multi consilieri au fost de acord cu propunerea lui Nita iar consilierul PNTCD, Gheorghe Chiru, a previzat faptul ca institutia Consiliului Judetean nu ar mai trebui sa finanteze echipele mari ca CF Braila si HC Dunarea iar atentia consilierilor sa se indrepte catre grupele de copiii si juniori.

"Domnul Nita are dreptate iar noi nu va trebui sa mai bagam bani in ceea ce nu produce nimic. Nu ne gandim deloc la perspectiva, la copii si juniori. S-au bagat bani in echipa de fotbal care a tocat si nu a facut nimic. Echipa de fotbal, care si acum este manageriata extrem de prost, aduce deservicii chiar de imagine. Acolo sunt oameni care nu au treaba cu sportul, unul lucru foarte rau. Noi nu avem oameni de sport la fotbalul brailean decat pe la sectia de copii si juniori. Noi nu mai avem niciun motiv sa bagam bani in ceea ce ei vor sa spuna ca e performanta. Cine vrea sa faca persormanta la nivelul asta care este la Braila sa bage bani din buzunarele proprii si sa faca sport. Noi trebuie sa ne gandim in perspectiva, la copii si juniori dar si la infrastructura. Aceeasi chestie este si pentru handbal. Pentru copiii si juniori putem face ceva dar eu pentru echipele mari nu mai votez niciodata nimic. Deci nu mai bagam bani in sportul care nu aduce performanta", a precizat Chiru.

Sportul brailean poate avea de suferit in 2015 in cazul in care Consiliul Judetean isi retrage finantarea de la anumite echipe precum HC Dunarea. In momentul de fata handbalul brailean este sustinut financiar de autoritatile locale iar in cazul in care Consiliul Judetean isi va retrage finantarea HC Dunarea ar avea probleme mari.

De partea cealalta, consilierul PNL, Marian Sarbu a precizat faptul ca fotbalul brailean are o istorie iar echipa fanion a orasului trebuie sa fie finantata pentru a putea avea rezultate.

CF Braila net

"Echipa de fotbal, ca sa functioneze in Divizia B trebuie sa aiba si centre de copiii si juniori si daca vrem sa incurajam acest sport noi nu putem distugem echipa de fotbal. Ideea este daca noi dorim sau nu sa avem fotbal la Braila. Daca dorim trebuie sa o sustinem pentru ca este echipa fanion. Degeaba facem noi constructii si stadioane daca nu avem echipa. Rezultatele pe care le are echipa sunt direct proportionale cu banii care se investesc. In momentul de fata putem finanta legal aceasta echipa de fotbal", a precizat Sarbu.

In timp ce consilierul Judetean PNTCD, Gheorgeh Chiru, sustinea in plenul CJ  ca insititutia nu ar mai trebuie sa finanteze echieple CF Braila si HC Dunarea, noul presedintele interimar, social democratul Viorel Mortu, a intervenit, facand urmatoarea remarca: "Banii astia nu sunt un sac fara fund".

Cu toate ca saptamana trecuta primarul Aurel Simionescu a declarat faptul ca aurotitatile locale, atat Primaria cat si Consiliul Judetean, vor continua sa investeasca in sportul brailean, astazi mai multi consilieri s-au arata revoltati de faptul ca se investesc prea multi bani iar performantele nu apar.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-