Published On: mie, Ian 21st, 2015

Ceaiul de scortisoara scade colesterolul si trigliceridele

Scortisoara este originara din Sri Lanka si sudul Indiei, dar a devenit renumita in toata lumea datorita aromei sale deosebite si folosita atat sub forma de condiment pentru gatit, cat si in diferite bauturi. In urma unor cercetari stiintifice s-a constatat faptul ca aceasta contine diverse componente active, precum uleiurile esentiale, taninele si carbohidratii, de aceea a devenit un condiment extrem de popular cu efecte anticancerigene (scazand cantitatea de sange care ajunge la tumori, astfel ca celulele bolnave mor).

Studiile pe soareci arata ca aceasta mirodenie reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal, dar si alte forme ale acestei boli. Scortisoara contribuie la reducerea rezistentei la insulina si glucoza.

In urma unui studiu, exercitat pe 60 de voluntari, carora i s-a administrat 1, 3 sau 6 grame de scortisoara pe zi, s-a observat reducerea trigliceridelor intre 23 si 30%,  colesterolului rau cu 7-27%, colesterolui total cu 12-26 de procente.

Un studiu prezentat In jurnalul “Biochimie” a dovedit ca scortisoara poate regla cantitatea de zahar din sange, concluzionand ca substanta activa continuta de mirodenie are doua efecte directe asupra glucozei (ii stimuleaza asimilarea si ajuta la o mai buna absorbtie la nivelul celulelor). Una din substantele active, Cinamaldehida, are un efect incredibil de puternic in ceea ce priveste prevenirea diabetului.

Urmare proprietatilor benefice pe care le are scortisoara,  ceaiul de scortisoara a devenit foarte popular. Acesta aduce beneficii surprinzatoare asupra sanatatii, avand efect antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, antidiabetic, anti-tumoral si intareste sistemul de aparare al organismului. Este utilizat si in cazul simptomelor de gripa si raceala, de aceea se recomanda administrarea acestuia  pe perioada iernii.

Ceai de scortisoara – Mod de preparare

Ceaiul de scortisoara cu portocale – Se utilizeaza 2 lingurite de ceai negru, putina coaja de portocala, 1 baton de scortisoara, 600 ml apa fierbinte. Se lasa la infuzat batonul de scortisoara in apa timp de 10 minute, apoi se adauga coaja de portocala care in prealabil a fost taiata in spirala cu un cutit. Se pune ceaiul negru si se lasa la infuzat timp de 3 minute. Se filtreaza si se bea eventual indulcit cu 2 lingurite de zahar.

Ceaiul de scortisoara cu menta – Ingrediente: o lingurita de frunze de menta, o jumatate de baton de scortisoara si 250 ml apa fierbinte. Se infuzeaza timp de 7 minute scortisoara si menta in apa, se filtreaza, eventual se indulceste cu miere de albine si se bea. Acest preparat ajuta la calmarea sistemului nervos.

Ceaiul de scortisoara cu miere de albine – Se foloseste o lingura de scortisoara, 2 linguri de miere de albine si 1 litru apa fierbinte. Se fierbe apa, se adauga scortisoara si se lasa la infuzat timp de 30 minute, se filtreaza, se lasa putin la racit, se adauga mierea de albine si se bea. Acest preparat – miere cu scortisoara – ajuta in tratarea bolilor cardiovasculare, la normalizarea metabolismului, in scaderea in greutate si reducerea colesterolului. Daca se bea seara inainte de culcare are efect in curatarea organismului de toxine. Pentru usurarea digestiei se bea cate o cana de ceai de scortisoara inainte de fiecare masa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-