Published On: mar, Ian 27th, 2015

Braileni la cozile gunoiului: Trebuie sa ne calcam in picioare ca sa dam bani?

Share This
Tags

coadaCozile pentru depunerea declaratiei de impunere privind taxa de salubritate par sa nu se mai sfarseasca, desi Primaria a pus la dispozitia cetatenilor 5 locatii si a suplimentat numarul de ghisee. Desi formularul poate fi descarcat de pe site-ul Primariei Braila, nu poate fi si depus online.

Toti proprietarii de imobile, dar si chiriasii din locuintele aflate in proprietatea Primariei, trebuie sa aduca la cunostinta municipalitatii, prin intermediul formularului tip, cate persoane locuiesc in imobilul pe care il detin, indiferent ca este vorba despre membri ai familiei, chiriasi sau persoane flotante. Cine nu depune formularul pana pe data de 31 ianuarie 2015 va fi impus din oficiu, riscand o amenda contraventionala in cuantum de minim 70 RON.

Conform hotararii Consiliului Local Municipal 134 din mai 2014, fiecare brailean trebuie sa plateasca o taxa locala de 7 lei/lunar, care va putea fi achitata la ghiseele Directiei Finantelor Publice Locale din subordinea Primariei.

Regulamentul privind aceasta taxa specifica faptul ca plata se face semestrial astfel: pana la 31 martie pentru semestrul I si pana la 30 septembrie pentru semestrul II. Cetatenii care nu respecta termenele stabilite prin hotararea CLM vor trebui sa plateasca si penalitati.

Simona-Draghincescu copyDraghincescu: "Trebuie sa ne calcam in picioare ca sa dam bani Primariei?"

Consilierul local Simona Draghincescu (PNL) a anuntat pe o retea de socializare ca propune "in mod public" Consiliului Local Municipal prelungirea termenului de depunerea a declaratiei de impunere pana la 30 iunie 2015, sugerand ca autoritatile ar trebui sa gaseasca solutii pentru ca formularul sa poata fi transmis online sau prin corespondenta cu confirmare de primire.

"Indiferent cate ghisee sunt in tot orasul, peste tot se calca lumea in picioare. Trebuie luata o alta decizie. Noi stim doar sa deschidem ghisee. Cetatenii ar trebuie sa poata sa transmita declaratia cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau online. Este o bataie de joc! Stim doar sa ne batem joc. Primaria poate sa intre in posesia acestor liste si fara ca brailenii sa se calce in picioare. Trebuie sa ne calcam in picioare ca sa dam bani Primariei? Cine a mai vazut asa ceva?", a declarat Draghincescu pentru Infobraila.

Mai mult decat atat, consilierul local spune ca Primaria ar trebui sa ofere brailenilor care achita integral taxa pana la 31 martie 2015 "o bonificatie de 10%, la fel cum se procedeaza in cazul impozitelor si taxelor pentru proprietate".

Pavaloiu: "Mai mult decat sa imi cer scuze cetatenilor, nu am ce sa spun!"

pavaloiu cosminSi consilierul local UNPR Cosmin Pavaloiu (ex-PP-DD) a precizat pentru Infobraila ca va propune in Consiliul Local prelungirea termenului final pentru depunerea declaratiei in cauza, adaugand faptul ca Primaria ar putea lua in calcul si "varianta online".

"Imi cer scuze cetatenilor pentru ce se intampla. Am vazut! Mai mult decat sa imi cer scuze cetatenilor, nu am ce sa spun! Ar putea fi incercata varianta online sau sa prelungim acest termen. Am sa propun prelungirea termenului. Sa nu lasam data de 31 ianuarie ca termen final", a spus Pavaloiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-