Published On: vin, Ian 30th, 2015

Braileni, atentie! Primaria pune taxe pe animalele de companie

Share This
Tags

cainiPrimaria Municipiului Braila aduce la cunostinta proprietarilor de caini obligatiile care le revin la iesirea cu acestia in spatiul public.

Sub sanctiunea unei amenzi contraventionale cuprinse intre 300 si 500 lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice intre 1000 si 1500 lei, Primaria Braila ii obliga pe proprietarii sau detinatorii de caini de companie sa-si declare prietenii blanosi, in vederea inregistrarii lor. De asemenea, stapanii sau detinatorii vor trebui, sub amenintarea sanctiunii, sa-si identifice animalul prin microcipare.

Primaria Braila impune ca la iesirea in spatial public, proprietarii patrupedelor sa detina asupra lor carnetul de sanatate al cainelui, o matura, faras, pungi si manusi de unica folosinta.

Acestia au obligatia sa ridice dejectiile produse de animalele pe care le detin din spatiile publice, din spatiile adiacente acestora, din holurile si din caile de acces ale spatiilor locative in care au acces cainii.

De asemenea, se interzice accesul cainilor si pisicilor de companie in locurile de joaca pentru copii, in localurile publice, mijloacele de transport, parcuri, magazine, partile comune ale imobilelor, iar pe drumurile publice este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in lesa sau ham.

Fac exceptie de la purtarea botnitei, tineretul canin din orice rasa pana la varsta de 6 luni si cainii din rasele de talie mica. De asemenea varsta minima a proprietarilor de caini este de 18 ani.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-