Published On: mar, Ian 13th, 2015

Braila vrea sa castige titlul de “Orasul Reciclarii 2015″: Lupta acerba cu alte 45 de orase!

Share This
Tags

orasul reciclariiUn numar de 46 de municipii si orase din Romania se lupta, in acest an, pentru titlul de "Orasul Reciclarii 2015", la editia a III-a fiind inscrise cu 60% mai multe primarii fata de prima editie, au anuntat, marti, organizatorii intr-un comunicat de presa.

Timp de 6 luni, in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014, autoritatile locale inscrise in competitie trebuie sa dovedeasca faptul ca au cel mai performant sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje la nivel national.

Potrivit organizatorilor, Eco-Rom Ambalaje, cele 46 de municipii si orase inscrise la editia a III-a a 'Orasului Reciclarii' sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacau, Barlad, Brasov, Braila, Sectorul 6 Bucuresti, Sectorul 1 Bucuresti, Campia Turzii, Campina, Calarasi, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Fagaras, Falticeni, Focsani, Galati, Gura Humorului, Iasi, Medias, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Resita, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Secuiesc, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Criteriile care stau la baza evaluarii acestora in competitie sunt, printre altele, calitatea serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje (insemnand accesul populatiei la containerele colorate, aspectul acestora si corectitudinea depunerii separate a deseurilor in containere), cantitatea de deseuri colectate separat pentru fiecare locuitor si campaniile de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competitie, scrie Agerpres.

Castigatorul competitiei va primi Marele Premiu ce consta intr-un un Parc Tematic in valoare de 12.000 euro, un spatiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deseuri reciclabile.

In plus, in premiera anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia municipalitatile clasate pe locul al II-lea si al III-lea. Ocupantul locului al doilea pe podiumul competitiei se va bucura timp de o saptamana de vizita autocarului high tech din cadrul programului educational 'Laboratorul Verde al Reciclarii', prin care elevii claselor a III-a vor invata, intr-un mod dinamic si creativ, despre importanta colectarii separate pentru protejarea mediului.

De asemenea, municipalitatea care va obttne locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare si constientizare a populatiei cu privire la importanta separarii deseurilor de ambalaje, in valoare de 3.000 de euro, realizata cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competitia 'Orasul Reciclarii' se desfasoara sub patronajul Comisiei de Mediu si Echilibru Ecologic a Camerei Deputatilor si al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania si Institutul pentru Politici Publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-