Published On: mie, Ian 28th, 2015

Braila va creste din nou campioni! Bazin de 8 milioane de euro pentru inotatorii braileni

Share This
Tags

bazinul_olimpicMinisterul Dezvoltarii si Ministerul Tineretului si Sportului au ajuns la un acord comun privind programul de investitii care prevede printre altele si realizarea unei baze sportive la Braila.

La solicitarea Federatiei Romane de Natatie si la initiativa Fundatiei Olimpice Romane a fost realizat un proiect tip pentru bazin de inot olimpic, cu conditiile de practicare a acestui sport la nivelul standardelor mondiale si cu amplasarea acestora in doua localitati importante pentru inotul romanesc, Braila si Constanta.

Traditia orasului Braila in natatie va continua prin realizarea unui bazin olimpic unde vor creste viitorii campioni. Orasul de la malul Dunarii a scris de-a lungul anilor istorie in natatia romaneasca dar si cea internationala. Diana Mocanu, dubla campioana olimpica, Camelia Potec aur la olimpiada de la Atena si actuala presedinta a Federatiei Romane de natatie dar si Beatrice Caslaru detinatoarea medaliilor de argint si bronz la olimpiada de la Sydney sunt doar cateva nume din inotul brailean care au avut rezultate remarcabile.

Pentru acest proiect s-a alocat un buget de 8 milioane de euro, bazinul olimpic care va fi construit in Parcul Monument urmand sa fie dat in folosinta pana la finalul anului 2017.

Baza Sportiva se va construi pe actualul teren de rugby aflat pe Aleea Parcului, nr.7A, in apropierea Liceului cu Program Sportiv si a Salii Polivalente.

Bazinul va avea o capacitate de 800-1000 de locuri si va respecta toate standardele impuse de federatiile internationale de specialitate.

In urma acordului se vor investi la nivel national 103 de milioane de euro in realizarea a 52 de obiective sportive pana in 2017, inclusiv cel de la Braila. Din cele 52 de de obiective care se vor realiza sau moderniza, 18 sunt destinate sportului de performanta, iar 34 sportului de masa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-