Published On: mie, Ian 21st, 2015

Atentie, soferi! Codul Rutier s-a schimbat din nou

Share This
Tags

scoala-de-soferiO noua completare adusa legislatiei rutiere prevede sanctiuni pentru soferii care nu transporta copiii în conditii de siguranta, relateaza Evenimentul Zilei.

Din luna februarie, agentii de circulatie incep sa verifice dacă soferii respecta noile prevederi din Codul Rutier. Mai exact daca copiii cu o inaltime de pana la 135 cm care calatoresc in masini echipate cu sisteme de siguranta sunt prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare intr-un scaun adecvat.

De asemenea, soferii trebuie sa cunoasca faptul ca si copiii cu o inaltime de peste 135 cm pot calatori in masini doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei.

In cazul copilului in varsta de pana la 3 ani, transportul in masina se face numai in scaune sau in landouri.

Tot in Codul Rutier se prevad  si situatiile în care micutii pot fi tinuti in brate: „Copiii in varsta de pana la 3 ani nu pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum si a taxiului, daca in acestea din urma ocupă orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata. In aceste situatii, transportul se realizeaza sub supravegherea unei persoane, alta decat conducatorul auto".

O alta modificare recenta se refera si la modalitatea in care se poate face recoltarea probelor biologice pentru soferii aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante. Incepand cu luna februarie, probele biologice se pot recolta si in ambulante sau autospeciale care apartin Serviciului mobil de urgenta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-