Published On: mar, Ian 20th, 2015

Apartamentele vechi din Braila, la jumatate de pret fata de cele din Bucuresti

Share This
Tags

Anul 2015 va fi unul bun pentru sectorul imobiliar din România. Preturile nu vor inregistra fluctuatii semnificative si se vor mentine, in mare parte, la nivelul celor din 2014. In cazul apartamentelor vechi, s-ar putea inregistra insa unele scaderi.

"Anul 2015 se preconizeaza a fi unul foarte bun pentru piaţa imobiliara. Atat timp, cat programul Prima Casă va continua, cat facilitatea TVA-ului de 5% se va mentine, iar bancile vor continua incurajarea creditelor ipotecare, exista toate premisele pentru a considera ca anul care tocmai a inceput va fi cel putin la fel de bun ca si 2014", a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate, pentru Gandul.info.

Romanii care trebuie sa scoata cei mai multi bani din buzunar atunci cand vor sa isi cumpere o locuinta sunt bucurestenii. Proprietarii cer 1.053 de euro pe metru patrat, pentru apartamentele vechi din Capitala. Astfel, cei care vor sa se mute intr-un astfel de apartament cu o suprafata de 50 de metri patrati, aflat intr-unul dintre asa-numitele blocuri comuniste din Bucuresti, ar fi nevoiti sa plateasca 52.650 de euro, potrivit calculelor ziarului Gandul, realizate prin centralizarea ofertelor publicate pe portalurile specializate in domeniul imobiliar. 

In Braila, metrul patrat, in cazul unui imobil vechi, ajunge la 555 euro, jumatate din pretul din Bucuresti. Astfel, pentru un apartament cu o suprafata utila de 50 de metri patrati trebuie sa scoti din buzunar 27.750 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-