Published On: lun, Ian 5th, 2015

ANUNT OFICIAL! Braila a luat fata Galatiului: Drum expres Braila-Tulcea-Constanta si pod peste Dunare in zona Braila-Macin

Share This
Tags

Romanii vor putea ajunge mai usor de pe litoral in Delta Dunarii dupa ce se va construi un drum expres Constanta-Tulcea- Braila, conform Gandul.info, costul studiului de fezabilitate aferent proiectului ajungand la 6,3 milioane de euro, fara TVA.

pod peste dunareCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a lansat miercuri procedura de licitatie deschisa pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Constanta-Tulcea- Braila.

Constructia acestui drum expres, inclusiv a unui pod la Braila, are o valoare estimata de 1,3 miliarde euro, potrivit datelor din varianta revizuita a raportului privind Master Planul de Transport.

CNADNR intentioneaza aducerea la standardul unui drum expres a unei portiuni din actualul DN22 care face legatura intre Constanta-Tulcea-Braila.

"Necesitatea si oportunitatea investitiei rezulta din caracteristicile tehnice si de exploatare ale drumului national 22, pe sectorul km 287+400- km 86+356, care nu corespund normelor tehnice in vigoare prevazute pentru un drum national expres. Se va face conexiunea drumului national expres cu varianta de ocolire Constanta A4 in nodul rutier de la Ovidiu si cu podul peste Dunare in zona Braila Macin. Sectorul de drum analizat este parte componenta a drumului national si face legatura intre Constanta-Tulcea-Braila" , se arata in caietul de sarcini pentru studiul de fezabilitate.

Deocamdata nu se stie cand va fi gata drumul expres, dar studiul de fezabilitate are ca termen de finalizare de 12 luni de la data atribuirii contractului.

Castigatorul procedurii de atribuire va trebui sa ofere si asistenta tehnica pentru pregatirea documentelor necesare obtinerii de fonduri europene pentru finantarea proiectului.

Valoarea estimata a contractului este intre 19,04 milioane de lei si 22,5 milioane de lei, fara TVA, echivalentul a 4,3 -6,3 milioane de euro, cu TVA inclus.

Comentarii

comentariu

About the Author

-