Published On: lun, Ian 19th, 2015

Actiuni de caritate in Penitenciar. 36 de detinuti braileni au primit alimente si imbracaminte din partea IPS Casian

Share This
Tags

PenitenciarCu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian si in colaborare cu conducerea Penitenciarilor din municipiile Galati si Braila, membrii Consilului si Comitetului parohial au elaborat  un set de actiuni caritabile pentru cei lipsiti de libertate.

Un sobor de 7 preoti din municipiul Galati au savarsit, in capela ocrotita de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, slujba Sfintei Liturghii si Acatistul Sfintilor Apostoli, in prezenta a peste 30 de persoane private de libertate, care au primit pachete cu alimente, articole de imbracaminte si obiecte igienico-sanitare de prima necesitate, calendare, carti de rugaciuni.

Actiunea s-a desfasurat si la Penitenciarul din municipiul Braila, in prezenta unui numar de 36 de detinuti, care au participat la Sfanta Liturghie, oficiata in capela unitatii. Dupa finalizarea Sfintei Liturghii, detinuti au sustinut un scurt program cultural-artistic dedicat poetului national, Mihai Eminescu.

Activitatile pastoral-sociale indreptate catre personele private de libertate reprezinta o noua ocazie pentru consolidare colaborarii intre parohii si preotii din slujirea sociala, avand ca scop identificarea unor solutii benefice de recapatarea stimei de sine si reintegrarea celor privati de libertate in societate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-