Published On: mar, Dec 23rd, 2014

Viorel Mortu, noul sef al CJ Braila: Vazand si facand. Nu sunt un ins care sa rastoarne lumea pentru o tema marunta

Share This
Tags

Mortu - CJDupa 4 luni de blocaj si scandal ca la usa cortului pentru conducerea Consiliului Judetean, consilierul judetean Viorel Mortu (PSD), fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean, a fost ales, marti, in cadrul unei sedinte ordinare, in functia de vicepresedinte al Consiliului, iar apoi i s-au delegat atributiile de presedinte al institutiei, cu 22 de voturi "pentru" si 6 "impotriva" in ambele cazuri. 

Profesorul Mortu a declarat presei, la finalul sedintei, ca se va implica "mult si adanc" in problemele care stau in pixul presedintelui CJ, afirmand ca este constient ca interimatul sau va fi "destul de dificil". 

"Initial nu era o mare provocare pentru mine, insa intre timp a devenit. Va fi un interimat destul de dficil pentru ca sunt lucruri din urma rezolvate ambiguu, cu o anumita intarziere si care necesita urgentarea activitatilor. Ma voi implica mult si adanc. Ma intereseaza sa muncesc, sa imi fac treaba si sunt convins ca ma descurc. Sunt sub imperiul emotiei. Mi s-a spus sa ma implic mai mult cand era situatia tensionata din CJ, insa nu as fi acel ins care sa rastoarne lumea pentru o tema marunta", a precizat Mortu.

Cine este Viorel Mortu?

Mortu s-a nascut la Braila, pe 18 decembrie 1949. Este absolvent al Facultatii de Filologie, cu o activitate de patru decenii la catedra. In perioada 1972 – 1989 a fost profesor la scoala din comuna Movila Miresii, apoi director al Casei Corpului Didactic pana in 1994, cand, timp de trei ani, a condus Inspectoratul Scolar Judetean. Din 1998, timp de doi ani, a fost formator national al Ministerului Educatiei pentru judetele Galati si Tulcea, urmatorii cinci ani petrecandu-i din nou in fruntea Inspectoratul Scolar Judetean. Din 1991, noul sef interimar al CJ Braila preda la Colegiul National “Gh. M. Murgoci”.

Viorel Mortu este casatorit si are doi copii.

Comentarii

comentariu

About the Author