Published On: joi, Dec 11th, 2014

Vasile Varga si GBS sunt vinovatii morali ai circului din Consiliul Judetean

Share This
Tags

Ceea ce se intampla astazi la Consiliul Judetean Braila depaseste orice limita a bunului simt, consilierii judeteni batandu-si pur si simplu joc de banul public pe care-l incaseaza lunar din buzunarele noastre. La schimb, primim prestatia jalnica a unor clovni care au ajuns acolo doar pentru ca partidele i-au propulsat pe listele lor tinand cont probabil de banii pe care i-au oferit in campanii si nicidecum de vreo alta calitate.

Chiar si in aceste conditii, vina pentru talmes-balmesul din CJ Braila are ca sursa doua eminente cenusii ale politicii brailene: Vasile Varga si Gheorghe Bunea Stancu. Cei doi, in ciuda unor adversitati doar declarate, trag sforile pentru ca haosul sa domneasca la CJ. Cei drept, motivele sunt diferite.

Gheorghe Bunea Stancu este interesat sa-si prezerve influenta uriasa pe care o avea la Consiliul Judetean Braila, motiv pentru care nu ezita sa controleze ce se intampla la CJ folosindu-i in mod direct pe Avram, Motoc, Nita, Cireasa, consilieri judeteni care nu ii ies din cuvant si care sunt chemati la vila lui GBS din Rahovei pentru indicatii clare. La prima vedere, Stancu pare sa fie preocupat doar sa arate activului PSD ca a ramas stapan pe situatie, ca el dirijeaza in continuare partidul. Este o preocupare minora, pentru ca, in fapt, doar banii il preocupa. Controlul pe care spera sa-l obtina facand valuri in CJ Braila pana va reusi sa-l numeasca succesor pe Avram este direct legat de doua contracte uriase legate de aductiunile cu apa din judet si de salubrizare. Prin urmare, circul din CJ ii foloseste de minune lui GBS, care spera astfel sa conduca tot el Consilul Judetean, de data asta fara sa se mai teama ca mascatii ii vor mai sari gardul, pentru ca, nu-i asa, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase!

Vasile Varga are si el “meritele” lui legate de ceea ce se intampla la CJ. Este evident ca doar prostii ar crede ca este un amarat de vicepresedinte al PNL care nu are un cuvant de spus in partid. Este vinovat pentru ca nu accepta principiul democratic ca minoritatea se supune majoritatii, motiv pentru care nu ii cere lui Ovidiu Nechita sa lase puterea si sa faca loc unei propuneri a majoritatii din CJ. Practic, Varga se comporta ca un hamesit care, desi prins cu sacul plin, se incapataneaza sa nu-i dea drumul. De altfel, nu este exclusa nici colaborarea cu fostul sau partener de afaceri de la Bursagrirom, deci si de la mult hulita Concivia, pentru ca, poate nu stiati, fiica lui Varga a detinut pana nu demult actiuni la firma lui Stancu! Revenind la dorinta lui Varga de a mentine scandalul in CJ, un alt motiv de a o face este acela de a-l proteja pe “copilul lui de suflet”, Alexandru Danaila, tepar recunoscut in lumea afacerilor. Cat timp opinia publica este preocupata de ceea ce se intampla, mai nou zilnic, in CJ, apele din Consiliul Local Municipal raman suficient de linistite pentru Danaila si PNL, dar si pentru primarul Aurel Simionescu, la randu-i doritor de o colaborare stransa cu Varga si compania.

In aceste conditii, singura solutie valabila ramane dizolvarea Consiliului Judetean, pentru ca oricum vor fi organizate alegeri anticipate pentru functia de presedinte. Pentru aceasta insa, este nevoie de vointa politica. Evident, Varga si GBS nu isi doresc asa ceva, cum nici Simionescu nu si-ar dori. Atunci, cine ar putea pune capat circului pe bani publici in CJ Braila? Un raspuns ar putea veni de la PSD, unde vineri au loc alegeri. Este posibil ca noul presedinte al PSD sa puna piciorul in prag? Sa faca o binemeritata curatenie atat in partid cat si in CJ? Daca raspunsul este afirmativ, constructia monstruoasa a lui Varga si GBS nu va ingenuchea acest judet!

Comentarii

comentariu

About the Author