Published On: vin, Dec 12th, 2014

Tadici, un dinozaur in care inca mai cred! Doar el poate aduce medalia

Share This
Tags

La Mondialul de anul trecut am fost printre cei care l-au huiduit pe Tadici. Am fost printre cei care au vrut sa-i spun pa pa odata cu plecarea lui Gatu de la Federatie, dar Dedu a ales continuitatea, si bine a facut.

Anul trecut il intrebam pe Tadici unde-i sunt c*****e de selectioner, acum la Euro Tadici risca mai mult decat orice jucatoare de pe teren. Il condamn pentru un singur lucru. Nu stiu ce cauta Paula in teren si de ce naiba sta Ionica in tribuna. Paula nu a fost in mana anul asta in schimb, Munteanu merita toata increderea ta Tadici.

Ma intrebam anul trecut ce cauta Tacalie la lot, abia anul asta selectionerul mi-a dat raspunsul. Am inteles ca Romania are de suferit pe acel post, iar daca la finalizare s-a gasit omul care sa bage mingea in poarta, pe aparare inca nu excelam iar asta s-a vazut din avion. A fost punctul forte Tacalie in atac dar si calcaiul lui Ahile care a adus doar egalul din partida cu Danemarca.

L-am vazut pe Tadici anul asta cum nu a fost niciodata la nationala. Time out-uri calme in care explica jucatoarelor ce sa faca. I-a dat incredere lui Chiper atunci cand a spus "da sutul ala al tau puternic", iar in prima faza jucatoarea de la Corona a executat si a marcat asa cum doar ea stie.

A certat apararea si pe buna dreptate. Sa ai doi stalpi ca Pintea si Bondar care sa nu fie in stare sa faca pasul in fata, nu este in regula. Fetele si-au revenit si imediat au pus in aplicare ceea ce li s-a transmis in doar cateva secunde.

Am criticat in meciul cu Norvegia schimbarile mult prea rapide. Pintea schimba imediat cu Chintoan fara sa se duca pe faza a doua si sa incerce sa marcheze, la meciul cu danezele in schimb am vazut altceva.

Am inceredere in Tadici pentru ca s-a vazut diferenta de la meciul cu Norvegia. Nu s-a mai tras pe Neagu, a fortat-o pe Tacalie pe un post in care nu s-au regasit Perianu, Zamfir sau chiar Babeanu si a gasit solutia pentru a penetra poarta danezelor.

Tadici ne-a oferit in aceste trei meciuri siguranta de care avea nevoie nationala Romaniei dar si noi, suporterii. Diferenta dintre cele trei meciuri este una enorma, iar asta nu o putea face decat el. El a fost cel care le-a motivat pe fete, cel care le-a explicat unde au gresit, cel care le-a dat incredere celor mai tinere, si un exemplu clar aici este Denisa Dedu care a fost mult peste Ungureanu.

Tadici e cel care anul asta a avut curajul de a o motiva pe Mica Bradeanu spunandu-i ca e "creierul din teren" iar MPV-ul de la meciul cu Ucraina si-a condus echipa spre victorie.

Un minut, atat are orice antrenor la dispozitie sa isi motiveze echipa. Un minut in care trebuie sa le spui unde au gresit dar cel mai important, ce trebuie sa faca pentru a nu mai repeta greselile.

Pentru mine a fost o placere sa-l aud pe Tadici la time-out insa imi pare rau ca fetele nu au ascultat indicatiile. Cand omul spune clar "fault, fault, fault" iar tu nu faci fault si danezele egaleaza apai, aici nu mai e vina lui.

Ma bucur ca la aceasta competitie am vazut Romania mai unita ca niciodata iar asta s-a observat inca de la Cluj.

Da, eu si alte cateva mii de romani inca mai credem in Tadici si in ceea ce poate el sa faca. Nu vreau danez la nationala! Am auzit si de varainta Rosca dar el e antrenor de junioare, daca a obtinut medalie acolo asta nu inseamna ca poate sa tina in frau jucatoare ca Mica, Elisei sau Nechita.

Am iesit din grupa cu capul sus. Victoria cu Ucraina a fost sutul in fund de care avea nevoie nationala. Sa vina Ungaria si daca am invins-o anul trecut cu marea Gorbicz la coordonare anul asta ar trebui sa fie mult mai usor. Sa vina Spania si sa ne luptam pana la capat. Sa simtitm dulcele gust al razbunarii in meciul cu Polonia si sa fim victoriosi.

Da, cred in Tadici pentru ca este singurul DINOZAUR din handbalul romanesc care in momentul de fata risca tot pentru a aduce o medalie.

Domnule profesor, cea care v-a intrebat "cat va mai tine", cea care "a crescut" pe spatele dumneavoastra asa cum ati spus in sala la Braila va ureaza bafta pe mai departe. In momentul de fata sunteti singurul care poate aduce o medalie in Romania.

HAI ROMANIA!

Comentarii

comentariu

About the Author

-