Published On: vin, Dec 19th, 2014

Sportul brailean premiat pentru rezultatele din 2014. Sportivii, antrenorii si marile glorii au primit distinctii in cadrul Festivalului Excelentei

Share This
Tags

Festivalul Excelentei (2)Peste 100 de sportivi, 26 de antrenori proveniti de la 9 cluburi brailene dar si fostele glorii care au reprezentat cu mandrie sportul brailean au fost premiati joi in cadrul Festivalul Excelentei Sportului Brailean. Sectiile de atletism, natatie, karate traditional, rugby, kaiac-canoe, box si altele dar si 22 de fosti sportivi remarcati pentru intreaga cariera sportiva la fotbal, volei si lupte au primit de asemenea distinctii din partea organizatorilor.

Evenimentul festiv a urmarit evidentierea performantelor sportive brailene si aducerea in spatiul public a persoanelor implicate in realizarea acestor performante, fiind o premiera pentru orasul nostru.

Festivalul Excelentei (3)Una dintre cele mai premiate sectii a fost cea de la box acolo unde 14 sportivi si 4 antrenori au primit diplome si plachete. Printre acestia ii amintim pe Marian Pita castigatorul Centurei de aur la categoria 69 kg, Robert Jitaru medaliat cu bronz la europenele de tineret dar si pe George Pertea si Gigi Moise principalii indrumatori ai sectiei. Tot la box, maestrul Costica Dafinoiu a primit distinctia pentru intrega activitate si pentru excelenta in sport.

Sectia de kaiac-canoe a fost si ea printre cele mai premiate, sportivii de aici avand rezultate deosebite in 2014: Alexandru Bernacic, Dragos Voicila, Stefan Dumitrascu, Manuel Stan, Eugen Teodor, Mihai Ivanov, Robert Calaver, Mihai Pirvu, Gheorghe Viliman, Mihai Ghionea, George Ene, Victor Vasii, Victor Sararu, Ciprian Sirbu, Alexandru Botoroga si Gheorghe Stoian.

Inotatorii Dragos Punga si Andrei Bacalu, antrenati de profesorul Catalin Nistor au fost si ei premiati iar orgaizatorii nu i-au uitat nici pe atletii Sabina Lupu Jataru si Anamaria Ionita vicecampioana balcanica.

Dirt-track brailean a avut anul acesta patru medaliati, Alexandru Toma si Fanel Popa la seniori si Gabriel Comanescu si Andrei Popa la juniori.

De la sectia de ciclism a fost premiata Gabriela Serbanescu, antrenata de Eugen Simion. De asemenea elevii profesoarei Carmen Constantin de la judoka au fost si eu premiati, Alexandru Simonfi, Andreea Marinescu, Teodora Naidin si Catalina Varvaruc.

Jocul mintii a avut cel mai tanar sportiv. Medaliatul de la Campionatul Uniunii Europene la Sah under 8, Cosmin Nedelcu, a fost si el premiat.

Sportivii pregatiti de sensei Floricica Pricob, campioni la karate traditional si fudokan au primit si ei diplome si plachete: Razvan Andras, Rares Marin, Tristan Tudorache, Anamaria Tuga, Maria Iacob, Leonard Constantin, Cezar Serbanescu, Alexandru Bardahan, Andrei Bejan, Valentin Avram, Cristinel Iacob, Alin Musat, Alexandru Balan, Andrei Fatu si Andreea Georgescu.

Karatistii de la CS Bukyo, Rares Zarif, Cezara Vlad, Ioana Susanu, Rares Ioan, Florin Chirica, Cristian Smochina, Cosmin Miron, Bogdan Botea, Anca Berdant si Ioana Chirita, pregatiti de sensei Eugen Botea nu au fost nici ei uitati.

Festivalul Excelentei (7)Momentele cele mai frumoase ale galei de joi au fost reprezentate de premierea marilor glorii. Sportul rege a fost reprezentat la acest festival de mari fotbalistii ai Daciei Unirea Braila, Ionel Dragoi, Vasile Bratianu, Adrian Baldovin, Vasile Darie, Tudorel Pelin, Gheorghe Negoita si Victor Titirisca cei care pe 26 iunie 1993 au pierdut finala de Cupa a Romaniei in fata Universitatii Craiova. Organizatorii au oferit celor prezenti cateva secvente video din timpul meciului, moment emotionant pentru toti.

Festivalul Excelentei (6)Un alt moment deosebit a fost remarcat de prezenta a doua voleibaliste de la Braiconf Braila printre care si Lenuta Trica dar si a antrenorului Jean Preda cel care alaturi de echipa de la malul Dunarii se lupta in anii '90 la medalie.

Rugbystii Valentin Popirlan, Ionel Cazan, inotatoarele Diana Mocanu, Camelia Potec si Beatrice Caslaru, pugilistul Costica Dafinoiu, karatistul Cornel Musat, canoista Rodica Sterpu, luptatori Mihai Casulschi, Luigi David, Vasile Cotet, George Panait, Marian Morun si Victor Cioaca, arbitrii de fotbal Marius Marchidanu si Gheorghe Negoita, arbitrii de volei Mihai Rusinoiu, Aurelian Stefu si Jean Bratu, voleibalistele Aurelia Girba, Elena Ivan, Lenuta Trica, Mitana Nutu, antrenorii de volei Ion Vladimir Stanescu, Jean Preda si fostul presedinte al echipei de volei Braiconf Braila, Constantin Rusinoiu au fost premiati pentru intreaga activitate.

Handbalul a fost si el medaliat. Ada Moldovan si Gabriela Perianu au primit disctinctii din partea organizatorilor pentru rezultatele inregistrate in 2014 si pentru medalia de bronz obtinuta sezonul trecut. Tot la handbal, antrenorii Alexandrina Soare si Cristi Preda au fost premiati pentru rezultatele obtinute.

Festivalul Excelentei (1)Printre cluburile premiate s-au numarat CS Bukyo, CS Martial Budo, TC Venus, CS Micul Print, Victoria Surdila Greci (oina), CS Atari, CS Atas, HC Dunarea, LPS Braila si CSM Braila iar organizatorii nu au uitat nici asociatiile sportive judetene: Vasile Puiu – atletism, Laurentiu Vargatu – fotbal, Viorel Alexandru – handbal, Cornel Sandulescu – oina, Tudorel Arbunea – volei, George Pertea – box, Iulian Toma – box, Liliana Stan – sportul pentru toti si Stefan Gonciar –sah.

Prezent la gala, primarul Aurel Simionescu a precizat faptul ca va atat consiliul local cat si cel judetean vor continua sa sprijine sportul brailean promitand pentru anul viitor o mai amre implicare la inot, box, handbal, si alte ramuri sportive.

"Am vorbit cu vicepresedintele Citea si speram ca in toamna viitoare sa avem conditii sa organizam Campionatul European de box pentru Tineret la Braila si i-am oferit sprijinul nostru. Ca sa ne mai destindem putin o sa discutam saptamana viitoare si sa vedem conditiile in care echipa de handbal va capata un sprijin din partea municipalitatii si a Consiliului Judetean asa cum a avut si pana acum si cu Ada si cu toate colegele ei astfel incat sa tinem stacheta acolo sus. Am purtat deja o discutie cu colsilierii locali sa intram pe modernizarea Stadionului Municipal care trebuie sa fie al Municipiului Braila astfel incat sa avem niste conditii deosebite. Avem conditii pentru ca pe toate nivelurile de sport sa obtinem rezultate bune iar autoritatile locale vor ramane alaturi de cluburi si de sportivi", a precizat Simionescu.

Pentru prima data sportivii si antrenorii braileni au fost recompensati pentru munca depusa si pentru rezultatele obtinute. Festivalul Excelentei Sportului Brailean este o forma de promovare a sportului brailean de performanta prin care participantii primesc, in mod onorific, plachete sau diplome ce atesta performanta.

Initiatorul acestui festival a fost Asociatia Clubul Sportiv „Sport-Plus” Braila care a beneficiat de sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Braila si de girul Academiei Olimpice Romane – filiala Braila.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-