Published On: mie, Dec 17th, 2014

Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu” , la ceas de sarbatoare

Share This
Tags

ziua scolii

Cu aer de sarbatoare crestina, vineri, 12 decembrie, elevii, parintii si cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu" si-au dat intalnire de suflet cu ocazia sarbatoririi patronului  si ocrotitorului spiritual, Sfantul Ierarh Spiridon. Manifestarea a fost deschisa de directorul institutiei, prof. Roxana Vasile, care a subliniat importanta colaborarii dintre Scoala si Biserica.

De asemenea, toti cei prezenti au trait emotia pe care au transmis-o invitatii: preotul Florin Grecu – inspector de Religie si prof. Ecaterina Bonciu – inspector scolar pentru invatamantul primar.

Sala de festivitati a scolii a devenit neincapatoare, dar luminoasa, caci s-a gatit cu momente de cantec romanesc, cu dans popular, colinde, teatru, dans modern, concurs de pictura si poezie. N-au lipsit nici glasurile si clopoteii celor mai mici scolari de la clasele pregatitoare si clasele I. Cei mari au transmis elogii simple, dar profunde, potrivite momentului spiritual la care au participat.

ziua scolii2Cancelaria, plina de cei care slujesc cartea, si-a primit slujba crestina sub cuvantul bland al parintelui paroh Mircea Bancila, iar crucea si apa sfanta au adus o pace tainica celor prezenti. Totodata, parintele Mircea Bancila a facut posibila premierea castigatorilor concursului cu tematica religioasa "Sa-l cunoastem pe Sfantul Spiridon". 

Activitatile s-au incheiat cu evidentierea celor mai buni 55 de elevi care au obtinut media generala 10, in anul scolar 2013-2014. Directorul scolii, prof. Roxana Vasile, le-a inmanat acestora diplome si premii in bani.

Cu sufletul incarcat de cantece si recunostinta, toti cei prezenti s-au pregatit frumos pentru apropierea Craciunului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-