Published On: lun, Dec 8th, 2014

Salariul mediu a crescut in octombrie cu 7 lei fata de luna septembrie si a ajuns la 1.705 lei

Share This
Tags

BaniInstitutul National de Statistica a anuntat luni, 8 decembrie ca salariul mediu a crescut in luna octombrie cu 7 lei fata de luna precedenta ajungand astfel al 1705 lei.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat usoare cresteri fata de luna septembrie 2014. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime pentru realizari deosebite), sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari cresteri au avut loc in silvicultura si exploatare forestiera, inclusiv pescuit si acvacultura (14,3%) si in alte activitati extractive, activitati auxiliare intermedierilor financiare, inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii, intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii (intre 4,5% si 6,5%).

La polul opus, cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (22,1%) si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de servicii anexe extractiei (intre 11,5% si 16,5%).

Comentarii

comentariu

About the Author

-