Published On: joi, Dec 11th, 2014

Romania trimite Ucraina acasa. Nationala lui Tadici merge in Main Round

Share This
Tags

Romania Euro *Romania – Ucraina 23-22 (12-9)*

In ultimul meci din grupa de la Euro Romania a intalnit Ucraina iar handbalistele lui Tadici aveau un singur obiectiv, victoria.

Inceput de partida bun pentru ambele echipe, apararea dar si evolutiile celor doi portari fiind excelente, primul gol marcandu-se abia in minutul 5 cand ucrainiencele au deschis tabela.

Bradeanu inscrie si ea primul gol iar imediat Romania se distanteaza prin contaatacurile lui Elisei si a aceleasi Bradeanu, in timp ce Chintoan defileaza pe semicerc, marcand si ea, 4-2 minutul 10.

Tacalie si Neagu gasesc si ele drumul catre poarta insa interul de la Buducnost rateaza o aruncare de la 7 m, iar ucrainiencele se apropie la un gol, 7-6. Elisei cu doua reusite si Chiper din 7m readuc linistea in nationala Romaniei, 10-7 minutul 25, jucatoarele lui Tadici intrand la pauza cu un avantaj de trei goluri, 11-9.

In repriza a doua Ucraina a alergat dupa egalare si a fost la un pas sa o obtina insa Dedu a inchis de fiecare data poarta. Atacul romancelor nu a mai fost la fel de sigur ca in prima repriza, handblistele lui Tadici fiind vizibil obosita, luand drept tinta bara oaspetelor.

Neagu, cea mai buna marcatoare a reprizei, 8 reusite, a fost deciziva in finalul partidei. Dupa ce ucrainiencele s-au apropiat amenintator pe tabela, 22-21 Neagu a marcat din 7 m cu doar 30 de secunde inainte de fluierul final. Dupa 60 de minute de joc modest Romania trimite Ucraina acasa si obtine prima victorie de la CE, 23-22, mergand astfel in Main Round.

Marcatoare: Neagu 8 (3), Chiper 5 (4), Elisei 4, Bradeanu 3, Chintoan 2, Tacalie 1

Comentarii

comentariu

About the Author

-