Published On: mar, Dec 9th, 2014

Romania a remizat cu Danemarca dupa ce a condus aproape tot meciul. Tacalie – MVP-ul partidei

Share This
Tags

tacalie* Romania- Danemarca 29-29 (16-12).* Perianu un singur gol *

Inceput de meci senzational pentru echipa condusa de Gheorghe Tadici. Dupa ce au pierdut la scor in fata Campioanei Olimpice, Norvegia, nationala Romaniei a aratat altceva in partida cu Danemarca. Cu o aparare ca la carte, in care Pintea a fost greu de depasit iar Paula a inchis poarta, Romania conducea in minutul 5 cu 4 -0.

Cu Tacalie intr-o zi excelenta, interul de la Corona fiind marcatoarea a 6 goluri in primele 30 de minute, dar si cu o defensive buna, Romania a scos mingi importante si a reusit goluri impresionante pe faza a doua dar si pe contraatac.

Prima repriza a apartinut in totalitate romancelor care au intrat la pauza cu un avantaj de 4 goluri, 16-12. Din pacare in prima pare de meci Ada Nechita s-a accidentat iar Tadici a inlocuit-o cu Laura Chiper.

Repriza a doua a meciului le-a gasit pe daneze mult mai motivate, Romania fiind egalata in minutul 40, 20-20. La time out Tadici si-a incurajat fetele iar dupa ce i-a spus lui Chiper cum sa traga la poarta aceasta baga mingea in plasa aparata de daneze, iar Tacalie, pe acelasi culoar ca si in prima repriza, mareste diferenta, 22-20.

Introdusa in teren de Gheorghe Tadici in minutul 44, braileanca Gabriela Perianu marcheaza primul gol al sau, inca de la primul contact cu mingea, 23-20.

A urmat o decadere in jocul romancelor, apararea fiind una slaba pe alocuri iar danezele au egalat in minutul 49, 23-23. Imediat in faza urmatoare Neagu rateaza singura cu portarul iar Danemarca intra pentru prima data la conducere, 23-24 minutul 51.

Tacalie si Neagu readuc Romania in joc iar Chintoan mareste diferenta de pe tabela, 28-26.

Finalul de meci a fost unul de infarct. Dupa ce romancele au intrat in prepasiv iar Neagu nu a tras la poarta, danezele au egalat in ultima secunda de joc iar partida s-a incheiat 29-29.

Joi, Romania va intalni in ultimul meci din grupa, Ucraina fiind obligata la victorie pentru a merge mai departe in competitie. 

Marcatoare: Țăcălie 10 goluri, Neagu 10 (4 din 7m), Chiper 3 (1 din 7m), Chintoan 2, Elisei 1, Pintea 1, Nechita 1, Perianu 1

Comentarii

comentariu

About the Author

-