Published On: joi, Dec 11th, 2014

Peste 13.000 de petarde confiscate de politistii braileni

Share This
Tags

pocnitori si artificii (1)In perioada sarbatorilor de iarna, Politia Romana desfasoara actiunea nationala „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice.

In perioada sarbatorilor de iarna 2014-2015, politistii desfasoara actiuni pentru prevenirea, identificarea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice si juridice.

Politistii braileni actioneaza atat pentru controlarea societatilor comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si pentru depistarea celor care incalca regulile privind comercializarea acestui tip de produse, in zona pietelor, targurilor sau a centrelor comerciale.

Joi, 11 decembrie, in jurul orelor 23:30, politisti de la Biroul Ordine Publica si Serviciul Actiuni Speciale l-au depistat in trafic, pe strada Comuna din Paris, pe L.Gabriel in varsta de 29 de ani, din Braila, care transporta ilegal mai multe articole pirotehnice.

Cercetarile au fost preluate de politisti de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase care au stabilit ca cel depistat transporta 80 de baterii cu artificii, diverse categorii cu mai multe focuri, si 600 de cutii cu peste 13.000 de petarde.

pocnitori si artificii (5)Articolele pirotehnice au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar braileanului i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice, conform prevederilor Art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

In aceeasi zi politisti de la Biroul Ordine Publica l-au depistat pe strada Grivitei, in apropiere de Piata Saraca, din municipiu, pe B.Leonard in varsta de 27 de ani, din Braila, in timp ce comercializa articole pirotehnice specifice sarbatorilor de iarna, fara a deține vreo autorizație in acest sens.

Acesta avea asupra sa 18 baterii artificii, diferite marci, a cate 30 de focuri, si 17 cutii cu 160 de pocnitori.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice, conform prevederilor Art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

In cursul anului trecut, in urma activitatilor desfasurate de politisti au fost intocmite 19 dosare penale si au fost confiscate 110 kg de articole pirotehnice, in valoare de aproximativ 3.600 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-