Published On: joi, Dec 4th, 2014

Perchezitii la trustul de presa MEDIAPRO pentru spalare de bani: Procurorii au descins si la Braila

Share This
Tags

perchezitii mediapro32 de persoane care au detinut functii de conducere in trustul de presa MEDIAPRO, dar si actuali angajati, sunt urmariti penal, fiind suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Joi, 4 noiembrie, procurori din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza un numar de 41 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, la domiciliile unor persoane fizice si la sediile unor persoane juridice.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalului Bucuresti.

Suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei. In cauza s-au emis 27 mandate de aducere.

Vom reveni cu amanunte!

Comentarii

comentariu

About the Author