Published On: joi, Dec 18th, 2014

Orasul Braila, candidat pentru organizarea CE de Tineret la BOX in 2015. Citea: Braila este locul ideal pentru o astfel de competitiei avand in vedere traditia pe care o are in box

Share This
Tags

citea si simionescu* Vasile Citea: Jitaru unul dintre sportivii cu pretentii la medalie, la Olimpiada din 2020 *

De mai bine de 40 de ani nu s-a mai organizat un Campionat European de tineret la box, in Romania.

Vicepresedintele Federatiei Romane de Box, Vasile Citea, s-a intalnit in aceste zile cu autoritatile brailene pentru a discuta despre candidatura orasului nostru pentru organziarea Campionatului European de Tineret din noiembrie 2015. La intalnirea a participat primarul Aurel Simionescu care s-a aratat deschis pentru organizarea unei astfel de competitii. In cadrul discutiilor s-au stabilit unele reguli si conditii pentru organizarea acesteia, Federatia Romana de Box urmand sa trimita candidatura catre forul european, EUBC.

Vicepresedintele FR Box, Vasile Citea a declarat pentru INFOBRAILA faptul ca au existat discutii cu primarul Municipiului si ca sunt sanse reale ca aceasta competitie sa se desfasoare la Braila.

"Braila este locul ideal pentru organizarea unei astfel de competitii avand in vedere traditia consistenta si veche pe care o are in box. Momentan a fost o discutie generala cu autoritatile locale mai sunt lucruri care trebuiesc asezare si aici ma refer la Consiliul Local si cel Judetean. Ideea este bine primita si sustinuta, dar mai sunt doi pasi de indeplinit, conditiile financiare si organizatorice sa fie acceptate de administratia publica braileana si dupa EUBC sa accepte candidatura in conditiile ofertate de Romania. 

Noi am discutat, vom trimite mai departe candidatura la EUBC si in cazul in care conditiile vor fi acceptate atunci vom vedea si ultimele detalii iar in noiembrie, peste 500 de sportivi si delegati, vor veni la Braila.

In momentul de fata sansele sunt 50-50% insa plecam increzatori pentru ca Romania deja si-a creat o imagine cu organizarea CE de anul acesta de la fete sau a CM de anul trecut", a declarat pentru INFOBRAILA Vasile Citea.

Vicepresedintele FRBox a mai precizat faptul ca a ales Braila si datorita rezultatului inregistrat de Robert Jitaru in acest an dar si datorita muncii pe care antrenorii o depun atat la club cat mai ales la Centrul de excelenta.

"Un alt motiv pentru care am ales ca aceasta competitie sa se desfasoare la Braila este rezultatul obtinut de Robert Jitaru in acest an dar si datorita muncii depuse de antrenori la Centrul de excelenta acolo unde este o activitate continua si unde se depune foarte mult efort. Robert este un sportiv cu calitati native de exceptie. Va face o cariera frumoasa in box daca va continua asa cum a inceput, adica serios. Rezultatele vor veni pe masura muncii si sper sa fie consecvent si constient iar in 2020, la Olimpiada va fi unul dintre sportivii care va emite pretentii la medalie", a conchis Citea.

In 2015 Braila poate scrie o fila de istorie iar sala Polivalenta poate gazdui in noiembrie cea mai mare competitie europeana din ring. Peste 250 de sportivi si aproximativ 200 de delegati vor veni la Braila unde vor lupta pentru a castiga marele titlu european. Raspunsul oficial din partea forului european va fi dat la inceputul anului, cel mai precis in luna ianuarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-