Published On: mie, Dec 17th, 2014

Nazare: Am cerut alocarea suplimentara a 62 milioane de lei pentru proiecte de infrastructura necesare Brailei

Share This
Tags

nazare

Deputatul PNL, Alexandru Nazare, a depus mai multe amendamente la proiectul de buget pentru 2015, sumele de bani solicitate fiind necesare pentru demararea proiectelor de infrastuctura de care are nevoie judetul Braila. 

Astfel, parlamentarul a solicitat suplimentarea bugetelor CNANDR si ale Ministerului Transporturilor cu 62 de milioane lei pentru reabilitarea si modernizarea DN 21 Slobozia-Braila, pentru realizarea studiului de fezabilitate la un terminal intermodal in Braila si pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru un aeroport regional la Ianca, judetul Braila.

”Braila are nevoie de aceste proiecte de infrastructura pentru a recupera decalajele de dezvoltare accentuate in ultimii 25 de ani. Ma bucur ca dupa eforturi sustinute si presiuni exercitate asupra Guvernului si a Ministerului Transporturilor sunt incluse in buget studiile de fezabilitate din fonduri europene atat pentru autostrada Buzau-Braila-Galati cat si pentru podul suspendat peste Dunare. Din pacate nu prea depasim etapa de studii si nu ajungem la demararea lucrarilor. Astfel, in masterplanul neaprobat lucrarile in zona Braila-Galati sunt amanate dupa 2018. Nu stim nici ce se intampla cu studiile existente, pe care s-au cheltuit bani degeaba. Oricum, Braila are nevoie si de alte proiecte majore de infrastructura. De aceea am solicitat suplimentarea cu 45 milioane lei a fondurilor necesare reabilitarii si modernizarii DN 21 Slobozia-Braila, cu 5 milioane lei a fondurilor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate la terminalul intermodal din Braila, dar si alocarea a 12 milioane lei in plus pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroport regional la Ianca, judetul Braila, avand in vedere ca un aeroport regional de marfa si calatori la Ianca ar putea deservi judetele Braila, Galati, Ialomita, Vrancea si Buzau. Sper ca aceste amendamente sa primeasca sprijinul colegilor parlamentari din Braila, indiferent de culoarea politica”, a declarat Alexandru Nazare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-