Published On: joi, Dec 4th, 2014

Moastele Sf. Nicolae ajung vineri la Braila. 3000 de sarmale vor fi impartite credinciosilor

Share This
Tags

moaste sf nicolaeIn fiecare an, brailenii il serbeaza pe 6 decembrie pe Sf. Ierarh Nicolae, patronul spiritual al orasului. Cu aceasta ocazie sute de braileni se vor strange la Biserica Sf. Nicolae din municipiu si vor indura frigul pentru a se ruga la moastele acestuia.

Vineri, 5 decembrie, la amiaza sosesc la Braila moastele Sfantului Nicolae care vor fi acolo pana duminica.

Ca in fiecare an autoritatile locale au pregatit pentru brailenii care vor fi prezenti la slujba 3000 de portii de sarmale iar pentru copii dulciuri si fructe.

"Maine, in jurul orei 16.00 vor veni moastele Sfantului Nicolae. Va fi o precesiune plecand de la Biserica Sfintii Arhangheli pe Calarasi, Ana Aslan si noi am inceput de miercuri seara sa asezam zona respectiva astfel incat vineri, sambata si duminica, asa cum se intampla de fiecare data, credinciosii din Braila sa poata sa se inchine la moastele Sf. Nicolae. In ziua de sambata va fi slujba la Biserica si asa cum ne-am obisnuit vom imparti sarmale pentru cei care vor fi la slujba. Noi am pregatit 3000 de portii de sarmale, de post. De asemenea, impreuna cu Biserica Sf., Nicolae vom da la copii daruri, dulciuri si fructe", a declarat primarul Aurel Simionescu.

In fiecare an, brailenii au avut astfel bucuria sufleteasca de a se intalni cu Inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, in cadrul liturghiilor arhieresti, dar si al unor evenimente cultural-spirituale savarsite, mai ales, cu copiii si tinerii, cu elevii. Cuvantul de invatatura si apoi darurile au marcat de fiecare data la 6 decembrie, aceste intalniri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-