Published On: mie, Dec 24th, 2014

Lecturi de pus sub brad. Cele mai citite carti de Craciun

Share This
Tags

O poveste de Craciun de Charles Dickens

Ebenezer Scrooge este un negustor morocanos si zgarcit, care ii cicaleste fara mila pe toti cei din jurul sau. Doarme singur in pravalia sa, iar in somn este vizitat de trei spirite, care il poarta, pe rand, in trecut, prezent si viitor, aratandu-i ca viata sa nu este decat un nesfarsit lant de rautati. Ebenezer isi da seama ca toate aceste greseli pe care le-a facut vor trebui platite in cele din urma si le roaga pe spirite sa-i mai acorde o sansa de a se indrepta. Ebenezer se hotaraste ca, de-acum inainte, sa-si duca viata in spiritul intelegerii si armoniei Craciunului.

Noaptea din Ajunul Craciunului de Clement Moore

In 1822 episcopul Clement Clarke Moore a scris un poem de Craciun lung pentru fiicele sale numit “O descriere a unei vizite din partea Sfantului Nicolae”. Poemul lui Moore este in mare parte responsabil pentru imaginea moderna a lui Mos Craciun ca un“spiridus batran si vesel”, corpolent si cu magica putere de a cobori pe un semineu dintr-o singura miscare.

Poemul lui Clement Moore a ajutat la popularizarea ajunului Craciunului. Tot Clement Moore este responsabil si pentru raspandirea traditiei conform careia Mos Craciun asteapta sa se culce copiii ca sa lase cadouri.

In 1881 caricaturistul politic Thomas Nast s-a ajutat de poemul lui Moore pentru a crea prima infatisare a Mosului modern. Nast este cel care i-a dat lui Mos Craciun costumul rosu cu alb, atelierul de jucarii de la Polul Nord, nevasta sa, doamna Claus si sacul cu jucarii.

Cea mai frumoasa serbare de Craciun de Barbara Robinson

In fiecare an un mic oras sarbatoreste Craciunul si in fiecare an este la fel. Alice Wendleken o intruchipeaza intotdeauna pe Fecioara Maria, iar Elmer Hopkins pe Iosif.  Insa, anul acesta totul se schimba. Dupa ce Helen Armstrong, cea care organiza in fiecare an festivitatile, isi rupe piciorul, Grace Bradley preia conducerea.

Aceasta schimbare este o veste proasta pentru copiii sai care sunt mereu personaje la serbare, cu toate ca nu isi doresc acest lucru. Nici sotul sau, care in timpul serbarilor statea acasa, nu este prea fericit. Lucrurile insa se primesc rolurile principale si toata lumea ii ocoleste. Cand totul pare ca se indreapta catre dezastru, copiii se aduna si transforma sarbatoarea ratata in cel mai frumos Craciun de pana atunci.

Comentarii

comentariu

About the Author

-