Published On: mar, Dec 23rd, 2014

Lectie de democratie la Scoala Gimnaziala “Fanus Neagu”. A fost ales liderul elevilor

Share This
Tags

presedinteDemocratie, implicare, fair-play – au fost cuvintele de ordine la alegerea Consiliului Elevilor al Scolii Gimnaziale “Fanus Neagu”.

In urma cu o saptamana, 11 elevi ai scolii si-au anuntat candidatura la functia de presedinte al Consiliului Elevilor. Fiecare dintre acestia a demonstrat adevarate abilitati de comunicare prin felul in care a inteles ca trebuie sa se desfasoare o campanie electorala. Candidatii au lipit afise, au discutat cu elevii despre problemele cu care se confrunta, au incercat sa surprinda prin originalitate, prin proiecte marete, si-au asigurat colegii ca se vor implica activ in actiunile viitoare. Campania electorala s-a incheiat cu  prezentarea in power-point a platformei electorale ce a constat in proiectul pe urmatorii doi ani, al fiecarui candidat. La aceasta activitate au participat prof. Roxana Vasile – directorul scolii, inv. Ioana Popescu – director adjunct, Marian Chivu – reprezentantul Consiliului parintilor si presedintii si vicepresedintii fiecarei clase.

La final, cele mai multe voturi le-a obtinut elevul Alexandru Gabriel Chivu din clasa a VII-a D.

"Am candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Elevilor, din dorinta de a contribui la imbunatatirea comunicarii intre clase, astfel incat elevii sa devina mai uniti si sa se implice in numar cat mai mare in diverse actiuni care sa conduca la consolidarea imaginii si prestigiului scolii noastre. Pentru anul care urmeaza am propus mai multe activitati. „Dar din dar” actiune cu scop caritabil pentru copiii cu probleme sociale; „Sa cunoastem Braila” concurs de cultura generala care are ca scop cunoasterea de catre elevi a istoriei, traditiilor, simbolurilor si personalitatilor brailene dar si multe altele. Consider ca relatia cu domnii profesori este importanta, deoarece fara sprijinul dumnealor nu vom reusi sa realizam, cu succes, actiunile propuse. Din acest motiv ma voi implica in consolidarea relatiei profesor-elev, astfel incat domnii profesori sa fie mai deschisi, mai directi, mai apropiati de problemele noastre. Intre Consiliul Elevilor si parinti trebuie sa existe o relatie de colaborare, pe care o vom consolida printr-o buna comunicare cu reprezentantii parintilor pe scoala. In acest sens, ne propunem sa participam la sedintele Comitetului de Parinti pentru a prezenta si a stabili de comun acord calendarul actiunilor propuse" a precizat Alexandru Chivu.

Alegerile s-au desfasurat in mod democratic, conform cerintelor, presedintele fiind ales prin vot secret. Toti elevii scolii, de la clasele pregatitoare pana la clasele a opta, si-au exprimat in mod liber opinia, nefiind influentati de catre cadrele didactice sau alti factori externi.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-