Published On: joi, Dec 4th, 2014

Handbalul feminin la a 10-a participare la Campionatul European. Hai, “Bebe”! HAI, ROMANIA!

Share This
Tags

nationala cu tadici

* Gabriela Perianu singura jucatoare de la HC Dunarea care reprezinta Braila la Campionatul European * De duminica strigam cu toti HAI ROMANIA! *

Handbalul, unul dintre sporturile cele mai iubite in Romania, a adus de fiecare data un zambet pe fata iubitorilor sportului cu mingea mica.

Daca lotul national masculin nu a adus satisfactie pentru publicul larg, in ultima perioada, nationala feminina participa in acest an la cel de-al 10-lea Campionat European.

La prima editie la care a participat la CE, Romania a ocupat locul 10, ca doar doi ani, in 1996, nationala noastra sa ocupe un loc 5 binemeritat si poate nesperat de multi. In '98 Romania era a 11 in Europa, iar in 2000 a terminat in primele 4 tari de pe continent. Echipa care a dat atunci cea mai buna marcatoare, si anume Simona Gogirla dar si cel mai bun portar, Luminita Hutupan, a incheiat in 2000 pe locul 4.

Au urmat doua editii in care nationala s-a clasat doar pe locul 7 ca in 2006 tricolorele sa rateze calificarea la Campionatul European.

Dupa un loc 5 in 2008 a urmat si podiumul. In 2010 nationala Romaniei, din care a facut parte si jucatoarea de la HC Dunarea, Ada Moldovan a ocupat locul 3 si a castigat astfel medalia de bronz de la Campionatul European.

Daca in Serbia, doi ani mai tarziu, Romania a dezamagit, de atunci incercandu-se sa se faca schimbul de generatii in randul jucatoarelor, in 2014 nationala lui Tadici este pregatita sa lupte pana la final.

Cu toate ca primele doua meciuri sunt grele, tricolorele intalnind Norvegia si Danemarca, cele doua amicale castigate in fata Germaniei da sperante Romaniei.

Chiar daca lotul nu este finalizat iar jucatoare importante ca Luciana Marin, Laura Oltean, Oana Manea sau Melinda Geiger nu vor participa la acest Campionat, sportive in mare forma precum Neagu, Elisei, Ungureanu sau Bradeanu dar si precum tinerele Dedu sau Perianu pot furniza o adevarata surpriza pentru Romania.

Joi, de la orele 18.30 nationala Romaniei disputa ultimul antrenament inainte de cea de-a 10-a participare la Campionatul European. Antrenamentul este deschis publicului spectator si va avea loc in noua Sala Polivalenta din Cluj.

Dupa 2 saptamani de stagiu de pregatire la Cluj, echipa condusa de Gheorghe Tadici va face deplasarea sambata, in Ungaria, acolo unde urmeaza sa disputa meciurile din grupa cu Norvegia, Danemarca si Ucraina.

Programul meciurilor, care vor fi transmise de TVR:

7 decembrie, ora 19.15: Romania – Norvegia

9 decembrie, ora 19.15: Romania – Danemarca

11 decembrie, ora 19.15: Romania – Ucraina

Gabriela Perianu reprezinta Braila la Campionatul European

perianu nationalaInterul stang de la Dunarea Braila, Gabriela Perianu a devenit indispensabila nationalei lui Tadici, forta de aruncare si statura facand din ea unul dintre cei mai buni interi. Aceasta poate fi surpriza Romaniei la Campionatul European care incepe pe 7 decembrie.  

Mezina lotului Romaniei la CE este considerata una dintre cele mai bune handbaliste din lume la categoria ei de varsta.
La junioare a demonstrat ce era de demonstrat. A fost desemnata cel mai bun inter stanga la Campionatul Mondial de tineret din 2012, acolo unde Romania s-a clasat pe 4. La fel, a facut parte din echipa ideala si la Europeanul de junioare din 2011.

La nici 17 ani Perianu facea parte atat din lotul de tineret cat si din nationala mare. Debutul la senioare a avut loc in meciul castigat de Romania in fata Coreei de Sud, 29-28 cand Gabriela Perianu a marcat 4 goluri importante.

Anul trecut, la doar 19 ani, "Bebe" a facut pasul catre Campionatul Mondial de la senioare, iar emotiile au fost constructive avand o evolutie buna.

Gabriela Perianu poate fi asul din maneca al nationalei conduse de Gheorghe Tadici. Statura dar si forta hanbalistei au facut ca “Bebe” sa fie la doar 19 ani, in primul 7 al nationalei de senioare la handbal. Alaturi de Bradeanu si Neagu, Perianu completeaza linia de 9 m a nationalei mari.

Foto: adevarul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-