Published On: vin, Dec 5th, 2014

EXPLOZIV Ce a turnat Sergiu Diacomatu la DNA? Fostul candidat la sefia CJ Braila a recunoscut ca era omul lui Dorin Cocos

Share This
Tags

Sergiu diacomatuFostul candidat la sefia CJ Braila, la alegerile din 2012, Sergiu Diacomatu, ex-presedinte PNL Sector 1, urmarit penal in dosarul Alinei Bica, a declarat in fata procurorilor DNA ca Dorin Cocos i-a dat, la sfarsitul anului 2010, un biletel cu numarului unui dosar aflat la Agentia pentru Restituirea Proprietatilor, cerandu-i sprijin pentru solutionarea "favorabila si cu celeritate" a acestui dosar. 

"Independentul" Diacomatu, vicepresedinte ANRP in perioada 2009-2011, le-a mai spus anchetatorilor ca l-a cunoscut pe Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, prin intermediul fiului acestuia, Alin Cocos.

"L-am cunoscut pe Alin Cocos, iar prin intermediul acestuia, si pe tatal sau, Dorin Cocos. Pe parcursul relatiei cu Dorin Cocos, prin prisma influentei politice pe care acesta o detinea la nivelul PDL, partid aflat la guvernare in perioada respectiva mi-a promis ca voi fi mentinut in functie, dar in situatia in care va avea nevoie de sprijinul meu in legatura cu activitatea de la ANRP, sa i-l ofer neconditionat. (…) Dorin Cocos mi-a inmanat un biletel cu numarul unui dosar aflat la ANRP si mi-a cerut sprijinul pentru solutionarea favorabila si cu rapiditate a acestui dosar. (…) Imi amintesc ca dupa primirea numarului acestui dosar am mers la birou, l-am verificat si am constatat ca solicitantul din acest dosar de despagubire era Gheorghe Stelian. (…) In momentul in care am primit biletelul de la Dorin Cocos nu mai era nimeni in preajma noastra. (…) Cu privire la dosarul Gheorghe Stelian stiu ca a fost introdus in comisia din 26.02.2011 pentru aprobarea raportului de evaluare, dar intrucat valoarea foarte mare a acestui dosar a ridicat suspiciuni in randul membrilor comisiei CCSD, s-a hotarat convocarea evaluatorului (…). Aduc la cunostinta ca Alina Bica — reprezentantul Ministerului Justitiei a facut aceasta solicitare, care a fost aprobata de membrii CCSD (…). Avand in vedere solicitarea anterioara facuta de catre Dorin Cocos, desi valoarea stabilita pentru teren mi s-a parut mare, am votat pentru aprobarea raportului, luand in considerare sustinerile evaluatorului ca avea comparabile chiar cu preturi duble", se arata in declaratia lui Diacomatu.

Procurorii sustin ca, in 2011, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, precum si Segiu Diacomatu, au facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala. Afaceristul Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author