Published On: mar, Dec 2nd, 2014

EXCLUSIV PSD-UNPR-PC a decis: PNL-istul Danaila va fi demis din functia de viceprimar si inlocuit cu Pavaloiu

Share This
Tags

Danaila cu Varga si BobocDaca in urma cu mai putin de 6 luni, democrat-liberalii de atunci, colegi in ACL cu liberalii, le cereau celor din urma sa renunte la guvernarea locala, respectiv la functiile de viceprimar si vicepresedinte CJ, primind intotdeauna un raspuns negativ, de data aceasta PSD este hotarat sa il demita pe viceprimarul Alexandru Danaila, la insistentele UNPR.

Astfel, fotoliul ocupat de Danaila ii va reveni consilierului local UNPR Cosmin Pavaloiu, cel care pe perioada Ordonantei 55 a parasit PP-DD.

Danaila va fi demis la inceputul lui 2015

Cartile au fost facute in Alianta PSD-UNPR-PC in ceea ce priveste debarcarea lui Alexandru Danaila de la conducerea municipiului, UNPR cerand social-democratilor fotoliul de viceprimar, iar marea majoritate a liderilor PSD si-au dat acordul, potrivit informatiilor obtinute de Infobraila. Totusi, primarul Aurel Simionescu nu vrea sa auda de demiterea lui Danaila, fiindu-i teama ca situatia din CJ se poate repeta la CLM.

Contactat telefonic, deputatul Dorin Petrea, vicepresedinte UNPR, ne-a confirmat informatia, adaugand faptul ca, "cel mai probabil", liberalul Alexandru Danaila va fi demis intr-o sedinta a Consiliului Local de la inceputul anului 2015.

"Nu vrem sa ne grabim, nu vrem sa mai facem greselile pe care le-am facut la Consiliul Judetean. Conducerea PSD este de acord cu cerinta noastra. Asa este normal, caci Alianta PSD-UNPR-PC detine majoritatea. Cel mai probabil, tinand cont de situatia dificila de la CJ, de iarna, demiterea lui Danaila va avea loc la inceputul lui 2015", a declarat pentru Infobraila deputatul UNPR.

Consilierul local Cosmin Pavaloiu, ales in 2012 pe lista PP-DD, va fi propunerea Aliantei PSD-UNPR-PC pentru functia de viceprimar in locul lui Danaila. PP-DD-istul, in varsta de 29 de ani, a trecut, impreuna cu consilierul Gigel Cismas, pe perioada Ordonantei 55, in tabara progresistilor.

PNL face scut in jurul lui Danaila

De cealalta parte, liberalii sunt hotarati sa faca scut in jurul lui Alexandru Danaila pentru ca acesta sa isi poata pastra fotoliul din Palatul Administrativ. Senatorul Catalin Boboc, co-presedinte PNL, ne-a precizat ca nu este suprins de demersul PSD-UNPR-PC si ca "Danaila nu a fost trimis la Primarie pentru ca la prima bataie de vant sa dea bir cu fugitii".

"Danaila si-a facut treaba la Primarie. Pot sa inteleg jocurile majoritatii, daca exista majoritate, e dreptul lor sa ceara demiterea unui viceprimar. Danaila a facut tot posibilul sa ia cat mai putine decizii tinand cont de factorul politic, facand administratie. Nu ma suprinde demersul, il inteleg, insa noi vom face tot posibilul sa ii asiguram lui Danaila sprijinul. Noi o sa facem tot ce putem ca sa-l sprijinim", ne-a spus Boboc. 

Situatia in CLM: 14 vs 12

In Consiliul Local Municipal, PNL are 9 consilieri locali, insa si PNG-istul Alexandru Ionel, dar si PP-LC-istii Tache Ene si Paraschiva Paraschiv, ii sustin pe liberali. Grupul consilierilor locali social-democrati este format din 9 alesi, insa acestora, in cadrul majoritatii, li se adauga consilierul conservator Elena Radulescu, progresistii Tudorel Arbunea, Cosmin Pavaloiu si Gigel Cismas, dar si autoproclamatul independent Dan Paun (presedinte PLR Braila).

Astfel, "scorul" in CLM este de 14-12, in favoarea PSD-UNPR-PC. De mentionat este faptul ca si votul singurului PP-DD-ist ramas in CLM va conta, poate decisiv. Traian Adrian nu a parasit PP-DD pe perioada Ordonantei 55.

Alexandru Danaila, in varsta de 30 de ani, presedintele Organizatiei Municipale PNL, a fost ales in functia de viceprimar la sfarsitul lunii ianuarie 2011, ocupand scaunul lasat liber de Stan Necula, exclus din PDL. Dupa alegerile locale din iunie 2012, Danaila, sustinut atunci de USL, a fost reales viceprimar cu 19 voturi.

Comentarii

comentariu

About the Author