Published On: mar, Dec 23rd, 2014

Daruri pentru familiile nevoiase din satele izolate din Insula Mare a Brailei

Share This
Tags

Donatii imb 1Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Seminarul Teologic „Sfantul Apostol Andrei” si parohia „Sfintii Trei Ierarhi” din Galati, au derulat o actiune social-filantropica indreptata catre copiii saraci si familiile nevoiase din satele Titcov, Agaua si Frecatei din Insula Mare a Brailei, judetul Braila.

In acest context, la seminarul teologic galatean si la parohia „Sf. Trei Ierarhi” din municipiu, in perioada 01 – 25 decembrie, a fost realizata o campanie de colectare de cadouri prin intermediul campaniei „SHOE BOX” si al proiectului „Doneaza cu bunatate o jucarie, o hainuta sau o carte”. Au fost colectate rechizite, carti, articole de imbracaminte, jucarii si obiecte de igiena personala.

Acestea au fost sortate, etichetate si ambalate in functie de varsta si gen, dupa care au fost trimise la parohia Titcov.

donatii IMBVineri 19 decembrie, o delegatie din care au facut parte reprezentanti ai celor doua institutii implicate in proiect, s-a deplasat la biserica „Sfantul Ioan Botezatorul” din parohia Titcov, localitate izolata din Insula Mare a Brailei, accesul catre aceasta, in conditii meteorologice nefavorabile fiind posibil doar pe Dunare.

Aici, un numar de 125 de copii de varste diferite si 35 de credinciosi din Titcov, Agaua si Frecatei au participat la Sfanta Liturghie, cei mai multi copii impartasindu-se cu Sfintele Taine.

Un grup de tineri studenti seminaristi au interpretat cateva colinde traditionale, dupa care copiii l-au intampinat pe Mos Craciun. Program cultural-artistic pregatit de copii, a fost urmat de momentul mult asteptat de oferire a cadourilor de catre Mos Craciun.

La final, a fost vizitat  Muzeul pentru pastrarea si conservarea traditiilor pescaresti din localitate.

Actiunea s-a desfasurat in cadrul programelor eparhiale misionare, educationale si sociale de intampinare a Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului, in baza parteneriatului dintre parohii – de ajutorare a parohiilor sarace si de conlucrare intre Biserica si Scoala prin programe extracurriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-