Published On: mie, Dec 3rd, 2014

Columbofilii braileni au luat 7 premii la Banchetul Campionilor, printre care si locul III National la Categoria Maraton

Share This
Tags

Asociatia Columbofile Danubius BrailaFederatia Crescatorilor de Porumbei Voiajori din Romania, membra a Federatiei Columbofile Internationale din anul 1969, a organizat in perioada 27 noiembrie – 30 decembrie Zilele Columbofiliei Romane – Expozitia Nationala a Romaniei, la Alba Iulia.

In cadrul manifestarilor au fost expusi 1.000 de porumbei cu rezultate la concursurile nationale si Lotul Olimpic care va reprezenta Romania la manifestarile internationale.

In anul 2013 cei aproximativ 10.000 de membri ai Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania au participat cu peste 500.000 de porumbei la cele 600 de concursuri cu lansare din Romania, Polonia, Ungaria, Germania, Slovacia, Republica Moldova si Ucraina cu distante de pana la 1.300 de km.

La Banchetul Campionilor au fost premiati crescatorii cu rezultate deosebite fiind oferit plachete si cupe.

Membrii Asociatiei Columbofile Danubius Braila s-au intors victoriosi de la aceasta manifestare ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute la nivel national:

- Loc 3 National Categoria Maraton Extrem porumbei maturi – Hornet Doru

- Loc 3 National Categoria Maraton Extrem porumbei tineri – Malinche Iulian

- Loc 1 si Loc 3 National Concurs Goldap – Malinche Iulian

- Loc 2 National Concurs Goldap – Zavoianu Vasilica

- Loc 1 Centru Concurs National Gdansk – Pavaleanu Marius

- Loc 2 Centru Concurs National Gdansk – Paraschiv Stanica

Cea mai mare realizare este obtinerea de catre Asociatia Columbofila Danubius Braila a Locului 3 National la Categoria Maraton, cea mai grea categorie, pe asociatii.

“Castigarea locului 3 national la cea mai grea categorie de concurs reprezinta o bucurie pentru toti membrii asociatiei. Dupa multi ani de selectie a porumbeilor si implicare la concursuri acest trofeu reprezinta o recunoastere a valorii crescatorilor si porumbeilor braileni la nivel national. Faptul ca multi brailenii au dominat in acest an concursurile nationale si categoriile de concurs ne da sperante foarte mari si pentru anul viitor", a declarat  Dragomir Viorel Marian, membru in Comitetul Director al FCPR.

Pentru promovarea columbofiliei in scoli, asociatia a primit Diploma de Excelenta din partea Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-