Published On: lun, Dec 15th, 2014

COD GALBEN de ceata la Braila. Vezi aici in ce zone se circula cu dificultate

Share This
Tags

ceataAdministratia Nationala de Meteorologie a emis pentru luni, 15 decembrie, o atentionare meteorologica de tip cod galben de ceata pentru judetele Braila, Mehedinti, Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Buzau, Dambovita si Prahova, precum si pentru municipiul Bucuresti.

De asemenea, atentionarea meteo vizeaza si zona Dobrogei si judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, inclusiv drumurile nationale si europene aferente.

Urmare a atentionarii meteorologice de cod galben de ceata, in zona Moldovei, Dobrogei si in zonele de sud, Politia Romana recomanda tuturor participantilor la trafic sa respecte, cu strictete, regulile de circulatie, semnificatia indicatoarelor rutiere, sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo si sa se informeze cu privire la conditiile meteo si tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

In aceste zone se circula cu dificultate din cauza cetii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Totodata, ceata poate influenta negativ desfasurarea traficului rutier, iar pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, conducatorii auto trebuie sa acorde o atentie deosebita condusului, pentru ca poarta, nu doar responsabilitatea sigurantei lor, ci si a calatorilor.

In aceste conditii, va recomandam sa adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic! Circulati cu viteza redusa atat in localitati, cat si in afara lor, mai ales cand fenomenul cetii dense este asociat si cu un carosabil umed sau acoperit cu polei.

Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata! Circulati cu viteza redusa, pentru a putea frana in conditii de siguranta!  Tineti cont de faptul ca, in conditii de vizibilitate redusa, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina dumneavoastra si cea din fata!

Conducatorii auto trebuie sa adopte o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzator si curatate periodic, pentru a asigurarea celei mai bune vizibilitati.

Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie, sfatuim conducatorii auto sa se intereseze cu privire la conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanta mult mai mare fata de autovehicul, decat in conditii normale.

Conducatorii auto incepatori ar trebui sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, conditii de ceata densa, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-