Published On: lun, Dec 8th, 2014

Catalin Chelu, fondatorul Mega TV Braila, a murit in Iordania. Avea de executat 6 ani de inchisoare

Share This
Tags

Catalin CheluGalateanul Catalin Chelu, in varsta de 47 de ani, patronul din umbra al televiziunii locale Mega TV, a murit intr-un spital din Iordania, dupa o lunga suferinta, conform unor surse din Braila care fac parte din anturajul afaceristului. Ziarul Viata Libera precizeaza ca decesul ar fi survenit luni dimineata, la ora 03.00, dupa doua zile de coma.

Chelu a fugit din Romania dupa ce a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare in dosarul "Mita la MAI", locuind o perioada in Transnistria.

Pe data de 8 septembrie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe afaceristul galatean Catalin Chelu la 6 ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne, Dan Valentin Fatuloiu.

In acelasi dosar a fost condamnat  la 6 luni de inchisoare cu executare si braileanul Antonel Bunu, patronul fostei televiziuni locale Mega TV si un apropiat al lui Chelu.

Chelu si Mega TV Braila

In perioada 1995-1996, Bunu a fost director al SC CONY SAT SA, avand ca domeniu de activitate, televiziunea prin cablu, si care detinea postul de televiziune local MEGA TV, iar in perioada 1996-2005 a fost administrator al SC MEGA CONSTRUCT SRL, societate cu acelasi domeniu de activitate. Firma SC CONY SAT Braila era detinuta de Catalin Chelu.

Potrivit Adevarul, SC Conysat Braila a fost transferata pe numele lui Bunu si al mamei lui Chelu, in mod strategic, in 1997, cu putin inainte de divortul lui Catalin Chelu de prima sotie, Corina. Scopul era evitarea partajului. Desi in acte figura Bunu, adevaratul patron era insa Chelu.

Mita la MAI

Catalin Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator în acest dosar – trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia", potrivit Mediafax.

In 23 noiembrie 2010, Fatuloiu a fost revocat din functie, la scurt timp dupa scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisa de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale. Decizia a fost luata in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt. Controlul a fost dispus in urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamt şi dupa ce fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Vasea Soric, a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa.

Comentarii

comentariu

About the Author