Published On: mar, Dec 23rd, 2014

Cat ne costa bradul de Craciun

Share This
Tags

bradPietele brailene s-au umplut de brazi atat din Romania cat si din import. Avand in vedere ca pretul unui brad ajunge si la 1000 de lei brailenii prefera sa cumpere brad artificial.

In Piata Concordia, se gasesc brazi adusi din Danemarca cu preturi cuprinse intre 100 si 150 lei, in timp ce unul romanesc, adus din Harghita, poate fi gasit de la 30 de lei  dar la o dimensiune de jumatate de metru pana la 1000 lei un brad de aproximativ 15 m.

La fel gasim si in Piata Mare. Un brad de categoria I si peste 2 metri inaltime, costa cel putin 80 de lei,  comerciantii fiind dispusi sa negocieze pretul in functie de marimea acestora.

"Am fost de m-am uitat prin piete dupa brad ca sa iau pentru copil insa mi se pare mult prea scump. Am vazut ca se vand cu 100 de lei ceea ce este mult prea mult pentru salariile noastre si asa mici", a declarat un brailean.

De asemenea, pentru brailenii care aleg sa cumpere crengi de brad, preturile nu sunt mari: de la 5 pana la 10 lei bucata, iar buchetele din crengute si vasc costa 1 leu bucata.

"Noi nu luam brad. Avem unul artificial de cativa ani si pe ala il vom impodobi. Vom lua in schimb cateva crengute ca sunt mai ieftine, 5-10 lei, asta ca sa simtim si noi mirosul de brad in casa", a precizat o braileanca.

Ca in fiecare an, comerciantii vor fi nevoiti sa lase din pret inainte cu cateva zile de inceputul sarbatorilor de iarna, cei mai ieftini brazi gasindu-se chiar in Ajunul Craciunului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-