Published On: mar, Dec 9th, 2014

Bebe Perianu – MANDRIA brailenilor

Share This
Tags

perianu

* Gatu: "Perianu este una din jucatoarele de mare perspectiva" * Gh. Stefan: "Este mandria noastra, a brailenilor" *

Braila este reprezentata pe scena handbalului european de tanara Gabriela Perianu. La doar 20 de ani Bebe participa in acest an la primul turneu final de Campionat European, de la senioare.

Interul stang de la Dunarea Braila, Gabriela Perianu a devenit indispensabila nationalei lui Tadici, forta de aruncare si statura facand din ea unul dintre cei mai buni interi.

Cu toate ca este fortata sa joace pe postul de inter drept Bebe se antreneaza mult mai intens pentru a putea face un joc bun si pentru a marca din acea pozitie.

Tanara de la HC Dunarea este vazuta de fostul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, drept o jucatoare de viitor insa acesta considera ca handbalista se poate plafona daca va evolua la acelasi nivel in continuare.

"Romania este recunoscuta de “balta cu pesti multi”, deci cu talente, dar ele trebuiesc crescute si pregatite pentru inalta performanta. Perianu este una din jucatoarele de mare perspectiva, insa daca va sta prea mult la o echipa, vorbesc la modul general, capata acea suficienta si zice “atata pot, mai mult nu pot” si nu va mai progresa", a precizat Gatu.

Nascuta si crescuta la Braila, Gabriela Perianu este singura jucatoare care reprezinta orasul de la malul Dunarii la cel mai inalt nivel. Directorul de la HC Dunarea, Gheorghe Stefan a precizat faptul ca pentru clubul pe care il conduce dar si pentru intreg orasul Bebe reprezinta mandria tuturor, a antrenorilor, a coechipierilor si a simplilor braileni iubitori de handbal. In ceea ce priveste meciul cu Danemarca, Gheorghe Stefan s-a arata optimist si spera la o victorie a nationalei lui Tadici, in aceasta seara.

perianu nationala"Este foarte greu la cum s-a jucat cu Norvegia insa daca nu mai facem aceleasi greseli avem sansa noastra. Sper la o surpriza in seara asta. Putem face diferenta si putem invinge Danemarca. Bebe Perianu reprezinta Braila la cel mai inalt nivel. Este nascuta la Braila, crescuta de un antrenor brailean si este mandria noastra a brailenilor. Bebe este cea mai mica din lot atat la club cat si la nationala si o tanara ca ea poate fi o surpriza la un asemenea campionat. Ea impreuna cu colegele ei mai tinere sunt viitorul handbalului romanesc si e bine ca ajung la o varsta atat de mica la asemenea competitii, cresc cu gandul la victorii si la performante", a declarat directorul de la HC Dunarea, Gheorghe Stefan.

In cantonamentul de la Cluj, braileanca a avut-o colega de camera pe Cristina Neagu, interul de la Buducnost incercand sa-i insufle tinerei Perianu incredere si mai multa siguranta in teren.

In ceea ce priveste meciul cu Norvegia, Gabriela a preciat faptul ca a urmat o noapte alba in care toata lumea a analizat greselile facute in acea partida. Cu privire la meciul cu danezele, Bebe stie cheia succesului declarand faptul ca "Replierea trebuie sa fie punctul nostru forte. Si sa nu mai facem atatea greseli, sa le oferim mingi pe tava adversarelor".

Gabriela Perianu este cel mai bun rezultat al scolii handbalistice din Braila, fiind una dintre jucatoarele de viitor ale tarii.

9 decembrie, ora 19.15: Romania – Danemarca

11 decembrie, ora 19.15: Romania – Ucraina

Foto: Adevarul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-